Conform AFP, printre măsurile incluse în acest plan anti-deficit se numără o taxă excepţională de 3% pe veniturile gospodăriilor celor mai înstărite (care au venituri de peste 500.000 de euro pe an), eliminarea scutirilor de la plata contribuţiilor sociale pentru orele suplimentare, înăsprirea fiscalităţii pentru alcool şi tutun, precum şi o nouă taxă pe băuturile răcoritoare gazoase. Toate aceste măsuri ar urma să aducă în acest an venituri suplimentare de un miliard de euro, urmând ca efectele cele mai importante să se facă simţite în 2012, când ar urma să fie realizate economii şi venituri suplimentare în valoare de 11 miliarde de euro.
Separat, premierul Francois Fillon a anunţat că guvernul şi-a revizuit, în jos, estimările de creştere pentru 2011 şi 2012 până la 1,75%, faţă de 2% respectiv 2,25% cât prognoza anterior. Această revizuire era aşteptată de analişti în condiţiile în care economia franceză a stagnat în doilea trimestru. Cu toate acestea, Francois Fillon a dat asigurări că Franţa îşi va atinge obiectivul de a reduce deficitul de la 7,1% din PIB în 2010 la 5,7% din PIB în 2011, la 4,5% din PIB în 2012 şi la 3% din PIB în 2013.
Înaintea Franţei şi alte state din zona euro au anunţat planuri de austeritate. Spania a anunţat economii de peste 50 de miliarde de euro după 2010, Italia a adoptat recent un plan de austeritate de 45 de miliarde de euro iar Portugalia şi Grecia au luat măsuri drastice în schimbul planurilor de salvare puse la punct de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.