Publicația americană New York Times a anunțat că Oliver Schmidt, șef al biroului de conformitate Volkswagen pentru reglemetările din SUA, a fost reținut de Biroul Federal de Investigații (FBI) urmând a apărea în fața judecătorilor. Deși are o legătură directă cu scandalul Dieselgate care a costat deja grupul Volkswagen câteva miliarde de dolari și i-a știrbit reputația în special pe piața americană, nici oficialii grupului și nici cei ai FBI nu au acceptat să dea detalii despre acest eveniment.

Deja, procurorii din New York și Massachusetts îl acuzaseră pe Schmidt pentru rolul jucat în eforturile Volkswagen de a ascunde modul în care grupul german ascunde adevăratele emisii ale mașinilor sale.

Este interesant de menționat că acest nou scandal apare exact în momentul deschiderii expoziției auto internaționale de la Detroit (NAIAS) la care oficialii de rang înalt ai Volkswagen au evitat să apară. Totodată, grupul german este pe cale să soluționeze problema din SUA, unde a fost acuzat de înșelăciune.

Cu doar o săptămână în urmă, un tribunal din Coreea de Sud a condamnat un director al diviziei locale a Volkswagen la un an și șase luni de închisoare pentru falsificarea documentelor privind emisiile poluante ale mașinilor grupului în vederea obținerii certificării pentru comercializarea acestora.

În Marea Britanie, o firmă de avocatură tocmai a înaintat către Înalta Curte documentele pentru deschiderea unui proces împotriva Volkswagen în care reprezintă aproape 10.000 de cumpărători de mașini ale grupului Volkswagen care solicită despăgubiri.