Volkswagen AG şi Federaţia asociaţiilor de consumatori din Germania (VZBV) au ajuns la un acord cuprinzător, în primul proces colectiv din Germania, în care grupul auto este acuzat de manipularea emisiilor (Dieselgate), a anunţat vineri Tribunalul din Brunswick, transmit DPA şi Reuters.

Volkswagen a recunoscut, în 2015, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Până acum scandalul a costat producătorul auto german aproximativ 30 de miliarde de dolari, potrivit Agerpres.

Volkswagen va plăti 830 milioane de euro cetăţenilor germani

Luna aceasta, VW anunţase că va plăti 830 milioane de euro (920 milioane de dolari) cetăţenilor germani care au achiziţionat vehiculele diesel, chiar dacă discuţiile privind stabilirea unui acord vor eşua.

Klaus Mueller, preşedintele VZBV, asociaţie care reprezintă 400.000 de şoferi din Germania, s-a pronunţat în favoarea unei înţelegeri transparente, sigure şi fiabile.

Reprezentantul legal al VW, Manfred Doess, a declarat pentru DPA că acordul va fi “structurat în mod transparent” şi sub supervizare independentă.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.