Alte 11 persoane vindecate de coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Unsprezece persoane internate cu diagnostic de coronavirus în Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au fost externate sâmbătă, astfel că numărul total al celor vindecaţi la acest spital a ajuns la 47 de pacienţi, conform unui anunţ făcut sâmbătă seară primarul Timişoarei Nicolae Robu. Robu a anunţat pe pagina sa de socializare că este pentru ultima dată când publică datele cu persoanele vindecate de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, unitate aflată în subordinea administrativă a Primăriei Timişoara.

”Aceasta este ultima comunicare de date numerice pe care o face subsemnatul, dat fiind că s-a hotărât că asemenea date vor putea fi făcute publice doar de la nivel naţional, de către Grupul de Comunicare Strategică. Aşadar, astăzi, o nouă zi bună la Timişoara: încă 11 vindecaţi în spitalul Primăriei Timişoara Victor Babeş. În total, avem acum 47 de vindecaţi dintr-un total de 55 avuţi pozitivi! Bravo medicilor timişoreni!”, a transmis Nicolae Robu.

De asemenea, primarul mai face apel la optimism, prudenţă, disciplină şi responsabilitate.

Situaţia coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în data de 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de  cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).  Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași), până la ora 13.00.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani.