Sezonul toamnă-iarnă alimentează concurența în industria aeriană. Cele mai mari companii din Europa se întrec în promoții care mai de care mai avantajoase, mai ales pentru cei care plănuiesc o vizită scurtă, în extrasezon, într-un oraș european. 
De departe, cea mai atractivă ofertă vine de la Lufthansa: bilete de avion de la 99 de  euro pentru destinațiile din Germania operate de către compania aeriană. Pentru a prinde un astfel de tarif este necesar ca biletul să fie rezervat în noiembrie-decembrie, călătoria urmând a fi efectuată până în martie 2011. Spre exemplu, un bilet de avion dus-întors către München în perioada 13-25 ianuarie 2011 costă 99 de euro. Același tarif este valabil și pentru zborurile către Frankfurt sau Düsseldorf. 
Cu câțiva euro în plus, se pot achi­ziționa, începând de săptămâna viitoare, bilete către Milano (tarife începând cu 105 euro), respectiv Roma (de la 120 de euro), destinații operate de Alitalia. 
Cu oferte tentante vine și Tarom, care a introdus promoția „Duo Concept“ pentru zborurile către Zürich și Londra. Cum se traduce mai exact această ofertă a operatorului național? Plătești un bilet, dar călătoresc două persoane, companionul urmând a achita doar taxele de aeroport.
Spre exemplu, dacă doi pasageri călătoresc împreună pe ambele tronsoane către Zürich, cele două bilete costă 449 de euro, adică aproximativ 225 de euro de persoană.
Însă, către aceeași des­tinație, Swiss are un tarif pro­moțional de 153 de euro pentru zboruri efectuate în ianuarie și februarie. Tot în oferta operatorului elvețian se află și Geneva (196 de euro), respectiv Basel (256 de euro).
De asemenea, la Tarom, tot prin promoția „Duo Concept“ cei care vor să-și petreacă o zi de toamnă în capitala Marii Britanii vor achita 359 de euro pentru un bilet de avion dus-întors, adică aproape 180 de euro de persoană.
Cei care nu mai au timp să achiziționeze biletele promoționale ale Tarom pot apela la varianta British Airways, care și-a redus în această perioadă tarifele la biletele din România către capitala Marii Britanii. Dacă un bilet dus-întors costa 310 euro, în acest sezon cel mai mic preț este de 230 de euro. 
Nici spaniolii nu se lasă mai prejos. Spre exemplu, la Iberia, un bilet de avion de la București la Madrid costă 133 de euro, dacă zborul este efectuat în noiembrie, iar returul la finalul lui ianuarie sau în februarie. Pentru cei care vor să-și petreacă Crăciunul și Revelionul la Barcelona, biletul de avion costă 165 de euro, cu plecarea pe 24 decembrie și returul pe 2 ianuarie. Pentru Valencia, tarifele pornesc, în iarna aceasta, de la 196 de euro. 
O alternativă la destinațiile din Spania vine de la Malev, care are în promoție un city break la Budapesta, incluzând zilele de Crăciun. Spre exemplu, pentru 155 de euro, în perioada 16 decembrie – 6 ianuarie, excepție făcând zilele de Revelion, un pasager din Cluj-Napoca primește biletul de avion, dar și două nopți cazare la un hotel de trei stele.
Pasagerii Malev din București și Târgu-Mureș plătesc cu 20 de euro mai mult pentru aceeași ofertă. „Crazy Wednesday“ este o nouă promoție de la LOT, liniile aer iene ­poloneze, prin care se acordă pasagerilor care rezervă bilete miercurea o reducere de 50%. Pe ruta București-Varșovia, LOT are în promoție biletele la clasa business, astfel că biletul de avion costă 623 de euro.  Tot clasa business promovează, în această perioadă, și Air France.
Astfel, un bilet către New York, la clasa Premium Voyageur costă 869 de euro, același tarif fiind valabil și pentru Montreal. Cei care vor să ajungă la Shanghai sau Tokio plătesc 1.059 de euro, respectiv 1.099 de euro. Toți primesc însă un bonus de 5.000 de mile dacă sunt posesori de card de fidelitate Flying Blue. Însă zborurile aflate în promoția Air France trebuie efectuate până la finalul lunii martie. 
Transportul schiurilor este gratuit
Nici schiorii nu au fost uitați de operatorii aerieni. Astfel, în sezonul de iarnă 2010/2011, pe rutele Tarom între ­România și Salzburg, Viena, Lyon, München și Zürich se oferă gratuit trans­portul unui echipament de schi per ­pasager, ceea ce înseamnă o economie de ­50 euro.


99
de euro este cel mai ieftin bilet ce poate fi achiziționat de la o companie aeriană de linie. Oferta aparține Lufthansa, pentru München, Düsseldorf și Frankfurt