Potrivit acesteia, în cazul a 95% dintre aceştia statul făcea plăţi 'pasive'.

În ceea ce priveşte Capitala, numărul persoanelor cu dizabilităţi înregistrate în municipiul Bucureşti în anul 2013 era de 57.612, dintre care 53.615 adulţi şi 3.997 copii.

Dintre adulţii cu dizabilităţi, doar 1,01% sunt îngrijiţi în instituţii, susţine Elena Tudose.

Ea susţine că la nivelul Capitalei este necesară în acest moment 'o împărţire clară' a responsabilităţilor în furnizarea de servicii sociale.

Tudose a mai subliniat că un număr semnificativ de persoane care primesc servicii sociale provin din Ilfov.

Directorul de programe al IPP a susţinut că Bucureştiul are un profil aparte din perspectiva nevoii de servicii sociale, profil care este mult mai complex.

În ceea ce priveşte costul mediu pe beneficiar pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilităţi în diferite categorii de servicii în sistemul public, acesta a variat între 1.500 de lei pe lună şi 4.353 lei pe lună.

Elena Tudose a mai afirmat că pentru serviciile furnizate copiilor aflaţi în situaţii de risc costul mediu al serviciilor este cuprins între 1.770 de lei/lună şi 4.002 lei/lună.

Directorul general în Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, a spus că până la sfârşitul anului va fi realizat 'într-o formă sau alta' un proiect de lege privind contractarea serviciilor sociale.

Prezentă la dezbatere, Violeta Alexandru, director al Institutului pentru Politice Publice, a susţinut că şi societatea civilă are nevoie să-şi realizeze propriile evaluări faţă de capacitatea pe care o are să gestioneze servicii sociale, întrucât serviciul oferit trebuie să fie de calitate.

'Societatea civilă trebuie să-şi pună problema susţinerii pe termen lung a acestor servicii sociale. Atât autorităţile locale cât şi ONG-urile trebuie să ducă acest efort împreună', a mai spus Violeta Alexandru. AGERPRES