Prezent la ediția din 2017 a Continental TechShow de la Hanovra, Capital a putut vedea și chiar testa cele mai noi tehnologii dezvoltate de marele producător german de componente auto. Printre secretele ascunse în laboratoarele grupului german cu patru centre de cercetare și șapte unități de producție în România se numără și anvelopele care utilizează ca materie primă… păpădia (dandelion).

Conform oficialilor Continental Tires, prețurile ridicate și resursele limitate de cauciuc natural au creat o nevoie acută pentru o nouă materie primă. Iar cercetăttorii grupului, împreună cu cei ai institutelor Fraunhofer și Julius Kühn au descoperit că păpădia – un soi anume, produs în special în Rusia – are o rădăcină care conține latex. Spre deosebire de arborii de cauciuc, care se găsesc pe suprafața globului doar lângă Ecuator, păpădia poate fi cultivată aproape oriunde majorând astfel potențialul de producție.

Încă din vara lui 2014, Continental a produs o serie limitată de anvelope WinterContact TS 850 P cu suprafața de rulare din Taraxa Gum pentru teste. Cum rezultatul a fost peste așteptări, specialiștii grupului german lucrează acum la industrializarea proiectului. Deși pare o glumă, cercetătorii Continental Tires promit că acest nou material „va intra în producția de serie 5 – 10 ani”. Prin urmare, o nouă plantă industrială este gata să aducă profituri uriașe celor îndrăzneți.

Mai multe detalii despre viziunea cercetătorilor Continental în privinţa automobilelor viitorului puteţi citi în ediţia de săptămâna viitoare a revistei Capital care apare mâine, 3 iulie 2017.