”Din fondurile structurale și de coeziune alocate pentru perioada 2007-2013, respectiv 19,2 miliarde euro, până la sfârșitul anului 2011, au fost contractate 12,3 miliarde euro, adică 64% din total. La această sumă se adaugă componenta națională, ajungându-se ca astăzi să existe proiecte în executare în valoare de 19,8 miliarde euro”, a anunțat premierul Emil Boc în cadrul Reuniunii Comitetului Interministerial pentru absorbţia fondurilor comunitare convocată joi la Guvern.
El a precizat că plăți efective către beneficiari au fost făcute în valoare de 3 miliarde euro, adică 14,85% din fondurile alocate, bani proveniți de la UE și de la bugetul de stat.
”De la Comisia Europeană au fost rambursate 700 milioane euro. Astfel, lucrurile sunt departe de ceea ce ne-am propus. Anul 2012 și următorii până în 2015, când se încheie plățile, vor fi foarte importanți pentru culegerea roadelor muncii din anii anteriori”, a spus Boc miniștrilor prezenți la Reuniune.
Potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Europene, cifra prezentată de premier avea în vedere doar anul 2011, România primind de la UE în cei cinci ani de la aderare un miliard euro, adică 5,5% din total.