‘Din punct de vedere al perspectivei financiar-bugetare pe 2011, avem o situaţie bună, dar să avem o politică în continuare prudentă. Vom avea un sistem de salarizare şi de pensii sustenabil, putem plăti salariile şi pensiile, putem să dăm mai mulţi bani pentru investiţii, pentru ca şi proiectele de la nivel local să poată fi finanţate, putem atrage mai multe fonduri europene. Menţinem un sistem de fiscalitate redus, mă refer la impozitul pe profit şi impozitul pe venit’, a spus ministrul Finanţelor.

Ialomiţianu a respins ideea impozitării progresive, enunţate de către PSD, deşi în anul 2000 chiar şi social-democraţii au vrut să renunţe la acest tip de impozitare, la propunerea ministrului Finanţelor de atunci, Mihai Tănăsescu.

‘PDL menţine cota unică şi doreşte să ajute mediul de afaceri. Sigur că mediul de afaceri poate să spună că nu a fost ajutat cât trebuie. Nu am putut să ajutăm foarte mult mediul de afaceri, pentru că a trebuit să reducem cheltuielile, să avem posibilitatea să finanţăm’, a explicat ministrul.

Gheorghe Ialomiţianu a declarat că bugetul României nu poate suporta măsurile sociale propuse de către principalul partid de opoziţie. ‘Ce ne propune PSD? Cheltuieli foarte mari în domeniul social. Acele cheltuieli să ştiţi că nu se pot finanţa. Foarte mulţi parlamentari din PSD spun: domnule, dacă noi am lua măsurile pe care le propunem, am intra în faliment. Deci, ipocrizie din partea PSD’, a spus Ialomiţianu.

Ministrul Finanţelor consideră că măsurile luate de actualul Executiv, sprijinit de PDL, ar fi fost luate de orice partid care ar fi fost la guvernare, ‘dacă ar fi fost un partid conştient, responsabil’.

Gheorghe Ialomiţianu a participat, sâmbătă, la Consiliul de coordonare judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud, unde vicepreşedintele acestui partid, Ioan Oltean, a câştigat cel de-al cincilea mandat în fruntea organizaţiei bistriţene. La eveniment au mai luat parte Emil Boc, Vasile Blaga, Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Ioan Botiş, Traian Igaş, George Scripcaru şi Daniel Buda.