Şeful poliţiei din Oak Creek a confirmat că există şapte moţi şi trei răniţi. Trăgătorul suspectat este mort, iar unul dintre răniţi este un ofiţer de poliţie. Nu există niciun suspect reţinut de poliţie.

Ofiţerul rănit, un veteran de 20 de ani, a fost prin în ambuscadă, iar un al doilea ofiţer a fost unul dintre cei care au deschis focul şi l-a ucis pe trăgător, după ce asupra lui s-a tras de asemenea.
Potrivit posturilor locale de ştiri, incidentul s-a petrecut cu puţin timp înainte de ora locală 11:00 ante meridian (12:00 Post Meridian Eeastern Time, ora 8:00 PM GMT), în timpul ştirilor de duminică dimineaţă.
Trăgătorul a fost descris ca un bărbat alb, în jur de 40 de ani, ar fi împuşcat preotul templului, înainte de a continua să tragă în restul oamenilor din templu.
CNN a transmis că potrivit unui martor, trăgătorul avea un tatuaj cu 9/11 (referire la atentatul 11 septembrie din SUA). Un oficial feredarl a declarat pentru LA Times că FBI tratează incidentul ca un act de “terorism domestic”.