Evolutii excelente si pentru actiunile Bancii Transilvania (TLV) care au urcat cu +4,72% marcand un nou maxim pe fondul unei lichiditati foarte bune: 7.212.775 lei. TLV s-a clasat de altfel pe primul loc in functie de valoarea transferurilor. Cresterile cotatiilor sustinute de volume semnificative la TLV, SIF5 si SIF2 constituie semnale pozitive anuntand continuarea trendului ascendent.
18 Octombrie. Cresterile au continuat azi cu o amplitudine chiar mai mare. Indicele BET a mai castigat +2,26%, iar BET-FI a urcat cu +5,11%. Lichiditate buna pentru SIF-uri, TLV si SNP. SIF-urile si TLV par a fi actiunile momentului. Cresterile inregistrate de acestea au loc pe fondul unor volume mari, fapt ce constituie un semnal pozitiv: trendul e sanatos, tendinta de acumulare ducand preturile din maxime in maxime. De ce cresc SIF-urile si TLV? Argumentul e comun si tine de vanzarea BCR. SIF-urile cresc pentru ca detin pachete de cate 6% la BCR, a caror valoare, in ipoteza evaluarii BCR la 4 miliarde euro, este de 240 milioane euro, adica 1,5 lei pe actiune SIF. TLV pentru ca e o banca vanata in vederea preluarii, iar lupta de la BCR arata interesul deosebit de mare al investitorilor de a intra pe piata bancara romaneasca.
19 Octombrie. Dupa cresterile din ultimele zile, piata a inregistrat un mic recul azi. Nu se poate vorbi de corectie, de vreme ce scaderile nu au anulat total cresterile de ieri.
20 Octombrie. Piata are sustinere, deci nu se pune problema unei corectii, deocamdata.
21 Octombrie. O sedinta linistita.