Immorent România, divizia de leasing imobiliar a Erste Group, va demara anul viitor construcţia unui proiect evaluat la 300 de milioane de euro.

„Proiectul este situat în zona de nord a Capitalei şi include 150.000 mp de spaţii de birouri, comerciale şi rezidenţiale, pe o suprafaţă de 4,4 hectare”, a declarat, pentru Capital Online, Anina Iordache, administrator al Immorent România.

„În luna iulie vom definitiva conceptul arhitectural al proiectului, urmând ca anul viitor să începem construcţia sa”, a afirmat Bogdan Cernescu, director general Immorent România.

Proiectul dezvoltat de Immorent România va fi finalizat într-o perioadă de 7-8 ani, conform declaraţiei Aninei Iordache.

De asemenea, Immorent a achiziţionat anul trecut un teren de 4 hectare în oraşul Oradea pe care intenţionează să dezvolte un centru comercial de tip retail park, cu un singur nivel. „Este un concept care a prins foarte bine în Europa Centrală şi de Est, pentru că se adresează cumpărătorului cu venituri medii, oferind un mix de produse interesant într-o locaţie convenabilă”, a mai spus Cernescu. 

„Proiectul este la un stadiu incipient, conceptul nefiind definitivat. Astfel este dificil de estimat termene sau alte date certe”, a adăugat, la rândul său, Anina Iordache.

Afaceri de 50 mil. euro în 2008

Immorent România a realizat în 2008 o cifră de afaceri de circa 50 milioane de euro. La sfârşitul anului 2008, Immorent avea în portofoliu 218 contracte, cu o valoare de peste 78 de milioane de euro.  „Rezultatele anului 2008 au confirmat valabilitatea modelului nostru de afaceri care se bazează pe o abordare prudentă şi pe o viziune pe termen lung asupra pieţei de leasing”, explică Bogdan Cernescu.

Volumul contractelor noi de leasing imobiliar a fost, în 2008, de 29,3 milioane euro, în scădere faţă de 2007, când aceasta a fost de 36,7 milioane euro.

SURSA: Immorent România