Boris Mints ar putea oferi 420 mil. euro sau 2,51 euro/acţiune pentru circa 15% din Immofinanz, prin intermediul O1 Group şi CA Immobilien Anlagen, se arată într-un comunicat publicat ieri de cele două companii. O1 deţine 26% din CA Immo.

„Ce e pe masă astăzi nu va avea succes. Nu poţi recomanda nimănui să accepte dacă o astfel de ofertă se materializează“, a declarat Zehetner jurnaliştilor din Viena. El a spus că pentru ca o ofertă să aibă succes ar trebui ca aceasta să depăşească 4 euro/acţiune. La acest preţ, 15% din Immofinanz ar costa aproximativ 670 mil. euro.

Zehetner a mai spus că se aşteaptă ca grupul lui Mints să ţintească un pachet de acţiuni de 25%, reflectând strategia sa din cazul achiziţiei CA Immo, unde iniţial a cumpărat 16,35% de la UniCredit Bank Austria şi ulterior a mai preluat încă 9,65%. O combinaţie între CA Immo şi Immofinanz ar avea sens, a mai menţionat Zehetner, adăugând faptul că nu consideră abordarea ca fiind una ostilă.

„Este o strategie corectă să fuzionăm cu CA Immo. Noi am vrut să facem asta, dar nu obţineam suficient la momentul respectiv“. Zehetner spune că are motive să creadă că cele două companii au cumpărat deja 10% din Immofinanz.

O fuziune între cele două companii ar crea un proprietar de birouri gigantic în România, de vreme ce cele două companii deţin circa 15% din suprafaţa totală de clădiri de birouri din ţară.

Citiţi şi Oligarhul rus Boris Mints devine acţionarul celor mai mari proprietari de birouri din România