Immofinanz a achiziționat un pachet de 29,14% din acțiunile S Immo AG listate la Bursa de Valori din Viena pentru un preț total de achiziție de aprox. 390 de milioane de euro. Immofinanz a încheiat contracte de vânzare-cumpărare de acțiuni pentru achiziționarea a 19.499.437 acțiuni la purtător, la data de 18 aprilie 2018. Acțiunile au fost vândute de societăți din grupul RPR (aproximativ 14,6 milioane de acțiuni), controlat de investitorul Ronny Pecik, și grupul SIGNA (aproximativ 4,9 milioane de acțiuni). În urma emiterii aprobărilor privind implementarea concentrării economice de către autoritățile de concurență, finalizarea tranzacției a avut loc la data de 21 septembrie 2018.

bpv Grigorescu Ștefănică a asistat Immofinanz, în calitatea sa de cumpărător, cu privire la autorizarea concentrării economice în România, încă din faza de pre-notificare și până la emiterea deciziei de neobiecțiune de către Consiliul Concurenței din România (CCR). În particular, bpv Grigorescu Ștefănică a oferit asistență juridică în legătură cu îndeplinirea condițiilor de notificare a CCR, a elaborat și înregistrat notificarea privitoare la concentrarea economică la CCR și, de asemenea, a reprezentat cumpărătorul în cadrul consultărilor prealabile cu CCR, precum și pe parcursul întregului proces de evaluare a tranzacției de către autoritatea de concurență românească.

Echipa bpv Grigorescu Ștefănică condusă de Cătălin Grigorescu, Managing Partner, a fost constituită din Cristina de Jonge, Managing Associate, Andreea Cărare, Senior Associate și Denisa Postea, Associate.

Suportul juridic oferit de bpv Grigorescu Ștefănică a făcut parte din activitatea extinsă în legătură cu  tranzacția întreprinsă de birourile alianței bpv Legal din întreaga regiune CEE din Austria, Ungaria, Republica Cehă și Slovacia și România. bpv Huegel (Austria) a condus activitatea referitoare la tranzacție, asistând cumpărătorul cu privire la toate aspectele legale legate de aceasta, în special cele privitoare la dreptul societar, al piețelor de capital și fuziunilor și achizițiilor, precum și privind autorizarea concentrărilor economice de către autoritățile de concurență.

S Immo deţine în România mallul Sun Plaza, recent renovat, care a implicat o investiţie de peste 200 mil. euro, hotelul Novotel şi are în construcţie un turn de birouri pe bulevardul Uranus din Capitală, în care investeşte 75 mil. euro. La rândul său, Immofinanz are în România 67 de proprietăţi evaluate la 822,8 mil. euro. Anul trecut, compania a încasat din chirii aproape 50 mil. euro. În urma acestei tranzacții, Immofinanz va avea cinci malluri în România, la egalitate cu Iulian Dascălu, și va trece pe locul trei în topul proprietarilor de centre comerciale cu cele mai mari încasări, întrecând Băneasa Investments, care rulează anual peste 50 mil. euro cu mallul său Băneasa Shopping City.

Decizia de achiziția a venit la scurt timp după ce Immofinanz a anunțat că suspendă discuţiile de fuziune cu rivalul său CA Immo şi că ia în considerare vânzarea pachetului de acţiuni deţinut la această companie, lucru care s-a și întâmplat zilele trecute (despre acest subiect, Capital a scris aici). Decizia a fost surprinzătoare în contextul în care, la finalul anului trecut, Immofinanz a reușit să își vândă toate mallurile din Moscova, o precondiție a fuziunii cu CA Immo.