România e împărțită în două în scandalul fetiței umilite și agresate din Baia de Aramă. Au ieșit la iveală imaginile șocante din timpul agresiunii la care micuța a fost supusă. Aceasta a fost luată de asistenții maternali cu mascații. Procuroarea acuzată, Maria Pațurcă, trage de ea și nu se oprește nici când fetița e aproape de a-și sparge capul în tocul ușii.

În imaginile filmate se poate vedea cum ușa casei se deschide, iar copila de doar opt ani este trasă pur și simplu de mâini de către procurorul de caz. Fetița a reușit să se elibereze, dar cade pe spate, foarte aproape de tocul ușii. Procuroarea nu se lasă intimidată și trage de copilă, aceasta fiind târâtă.

Urletele fetiței sunt impresionante, iar vocea unei femei care strigă “o omorâți” au impresionat pe toată lumea.

Procurorul Maria Pițurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiței de 8 ani din Mehedinți, spunea că nu a tras de copil în timpul intervenției și că a încercat să o ia în brațe. „Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu … Am încercat să-l iau în brațe. Am reușit să o iau în brațe și am dus-o în brațe la tată. Nu s-a mai filmat. Și ea va fi oricum examinată fizic și vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deținere ilegală a acestui copil”, a spus Maria Pițurcă.

Potrivit procurorului de caz, acțiunea a fost posibilă după ce în data de 24 mai Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți a depus o sesizare în care se arăta că asistentul maternal Ș.M. refuză să predea copilul părinților adoptatori. Fetița a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce a fost înfiată de o familie din America.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul de caz, anunță stiridiaspora.ro.