Cazul fetiței agresate din Baia de Aramă ia o amploare nebănuită. Abia acum s-a aflat ce conținea mandatul de percheziţie pentru locuinţa asistentului maternal care o avea în plasament pe Sorina. Actul viza strângerea de probe privind mai multe infracţiuni, printre care lipsirea de libertate, rele tratamente aplicate minorului, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, înşelăciune.

Mandatul de percheziție a fost emis miercuri, 19 iunie, iar în el se preciza că la locuinţa asistentului maternal Mariana Şărămăt ar putea fi găsite bunuri sau înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Procurorul urma să strângă probe cu privire la infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, înşelăciune, fals privind identitatea,uz de fals, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi rele tratamente aplicate minorului.

Mandatul este valabil 15 zile şi putea fi folosit o singură dată. În altă ordine de idei, o nouă manifestaţie are loc duminică, la Baia de Aramă, în sprijinul Sorinei, fetiţa de 8 ani adoptată de o familie de români din SUA şi preluată în mod brutal de autorităţi de la asistentul maternal care o crescuse. Localnicii au protestat și sâmbătă seară, anunță RTV.