În contextul verificărilor din cazul adopției Sorinei, Premierul Viorica Dăncilă a dorit să clarifice anumite lucruri. Aceasta consideră ca principalul aspect ce trebuie avut în vedere este binele fetiței și ce se va întâmpla de acum încolo.

”Am discutat în permanență cu fiecare ministru. Dincolo de anchetă, este important ce se întâmplă cu fetița. Să luăm toate măsurile ca să îi fie bine fetiței. Este necesară o simplificare. Știu ce înseamnă să adopți un copil. Este bine să văd care e realitatea înainte de a veni cu o altă poziție. Acele imagini ne-au șocat pe toți. Polițistul a încercat să o ridice pe fetița care a căzut.”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a cerut un raport din partea șefei Oficiului Român pentru adopție în cazul adopției Sorinei. Acesta a făcut de asemenea precizări în ceea ce privește verificările aflate în desfășurare dar și a vorbit despre o monitorizare post-adopție.

Întrebat dacă Premierul Viorica Dăncilă a cerut vreo demisie în urma celor petrecute în acest caz, Budai a declarat că deocamdată sunt așteptate rezultatele anchetelor și evaluarilor care vor stabili dacă cineva a greșit și a precizat că va exista toleranța zero față de aceștia. Primele concluzii din partea ministerului Muncii vor veni foarte rapid dar rezultatele finale depind foarte mult și de rapiditatea celorlalte ministere și instituții implicate.

Legat de o eventuală interdicție de a părăsi țara ce s-ar putea impune ministrul Muncii a evitat un răspuns clar dar a spus că depinde de alte ministere și preferă să nu intre peste atributele acestora. A ținut să precizeze însă că legea prevede că doar familia adoptatoare poate iniția această procedură sau în cazul apariției de dovezi pentru tratamente necorespunzătoare față de copil.