Dezvăluirea a fost făcută de Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Polițiștilor (SNPPC) într-o emisiune la România Tv. După acțiunea șocantă care a făcut-o cunoscută în întreaga țară, procuroarea de la Parchetul Curții de Apel Craiova i-a certat pe polițiștii care au însoțit-o la Baia de Aramă.

„Vreau să vă spun un lucru, pe care l-am aflat. Procuroarea le-a reproșat polițiștilor care au fost cu ea că nu au intervenit, că nu au ajutat-o să ia fetița.Un singur polițist a ajutat-o pe Sorina să se ridice de la pământ, pentru că micuța căzuse pe jos”, a declarat Coarnă.

Între timp, sute de oameni protestează protestează, duminică, în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, cerând anularea adopției fetei de 8 ani, care, vineri, a fost luată de polițiști din casa în care a locuit. Oamenii au venit cu un autocar și mai multe autoturisme din Baia de Aramă, județul Mehedinți.

Între timp, acuzațiile la adresa procuroarei se înmulțesc. Avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM, a precizat că a revizuit o plângere penală a unui ONG, care va fi depusă la Secția pentru anchetarea magistraților împotriva procurorului care ar fi bruscat fetița din Mehedinți. Este vorba despre FACIAS – Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului – care cere CSM excluderea din magistratură a procuroarei Maria Pițurcă.