Apple, cea mai valoroasă companie din lume, se pregăteşte să înceapă lucrările la noul sediu din Cupertino, California. Pe un teren cumpărat de la HP, Apple va ridica un sediu mai mare, mai modern şi mai ecologic.

Noul sediu, care seamănă cu o navă extraterestră care tocmai a aterizat pe Pământ, va avea o suprafaţă de 2,8 milioane de metri pătraţi, dintre care 300.000 de metri pătraţi vor fi ocupaţi numai de centrul de dezvoltare şi cercetare. Acesta va include un sală de conferinţe cu 1.000 de locuri, unde Apple va găzdui viitoarele conferinţe şi unde se vor lansa viitoarele produse ale companiei.

În plus, va exista un centru de fitnes şi o sală de mese de 3.000 de locuri. Clădirea va avea propria centrală electrică astfel încât reţeaua locală de electricitate nu va fi afectată. Sediul curent al Apple poate găzdui doar 3.000 de persoane, în timp ce în noul sediu vor putea lucra peste 13.000 de angajaţi.  Steve Jobs declara la prezentarea planurilor ca aceasta va fi cea mai bună clădire de birouri din lume.

Steve Jobs, vorbind despre proiect: începând cu minutul 4:45 al clipului.

<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/gtuz5OmOh_M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>