Imagini ireale la Auchan Cluj. Un client a filmat un șoarece care mânca ciocolată

Un client care era la cumpărături împreună cu familia sa la Auchan Cluj, a filmat cum un șoarece era la raionul de ciocolată, pe unul dintre rafturi. Clientul povestește că fiica lui i-a atras atenția cu privire la șoarecele de pe raft.

Clujeanul mai spune că i-a semnalat problema unei angajate, dar că aceasta nu a părut interesată de subiect.

“Fiica mea mi-a atras atenția ca pe raft este un șoricel, care mânca ciocolata. Am sesizat vânzătoarea, dar nu a părut interesată”, a spus bărbatul pentru știridecluj.ro.

Reacția Auchan Cluj

După ce imaginile cu șoarecele au ajuns în presă, Auchan Cluj a reacționat și a precizat că ceea ce s-a întâmplat este un caz izolat.

”Regretăm acest eveniment cu totul neașteptat și izolat și vă asigurăm că am luat imediat toate măsurile pentru a elimina orice risc pentru consumatori și pentru a elucida cauzele pentru care a apărut.

Astfel, am dispus, conform normelor și procedurilor interne, igienizarea și deratizarea întregului magazin precum și casarea mărfurilor pentru care există cea mai mica suspiciune că au intrat în contact. Suntem în continuare în alertă și am sporit controalele și filtrele pe care le punem în practică în mod uzual.

Magazinul Auchan Cluj face cu frecvență săptămânală procesul de deratizare. Ultima deratizare a avut loc miercuri 30.06.2021. În spatele fiecărei deratizari avem un proces verbal care atestă lipsa neconformităților. În urma sesizării de azi am luat măsura de a suplimenta cu încă o deratizare în seara aceasta”, precizează cei de la Auchan.

Șoareci la un Mega Image din Capitală

Amintim că în urmă cu câteva săptămâni, bucureștenii din zona Ion Mincu au imortalizat cum doi șobolani mănâncă o gogoașă dintr-un Mega Image din Sectorul 1. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a amendat cu 10.000 de lei supermarketul.

Magazinul şi-a suspendat temporar activitatea şi are obligaţia să efectueze temeinic operaţiunile de dezinfecţie, deratizare şi dezinsecţie (DDD) şi să asigure igienizarea tuturor spaţiilor de recepţie, depozitare, expunere şi comercializare a produselor alimentare.

ANSVSA mai transmite că activitatea respectivului supermarket va fi reluată numai după ce reprezentanţii unităţii vor prezenta inspectorilor DSVSA dovada realizării tuturor acestor acţiuni obligatorii. Inspectorii fac controale în toate magazinele în această perioadă, a mai transmis ANSVSA.