Joi, 21 octombrie, după scurtele consultări ce au avut loc la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, drept candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Militar de carieră, Nicolae Ciucă (54 de ani) este general cu patru stele, în rezervă, iar în trecut a ocupat funcţia de şef al Statului Major al Apărării.

Imagine de colecţie cu Nicolae Ciucă pe frontul din Afganistan

Iată cum arăta Nicolae Ciucă în urmă cu ceva ani, atunci când conducea prima operaţiune românească pe frontul din Afganistan:

Sursa: plusinfo.org

Imaginea a fost postată de jurnalistul Alexandru Căutiş în martie 2019, alături de următorul text, potrivit plusinfo.org:

“Felicitări domnului general Ciucă pentru câștigarea procesului, în primă fază, de repunere în funcția de Șef de Stat Major al Armatei Române! Cu această ocazie i-am cerut permisiunea de a publica pentru prima oară în presa din România o fotografie de a sa din perioada în care a condus prima operațiune românească în Afganistan.

Știam de ceva timp de această fotografie, am văzut-o într-o colecție de fotografii meritorii pentru Armata Română. De ce este această fotografie importantă? În ea se vede ce înseamnă să fii cu adevărat militar. Generalul Ciucă, șeful primei misiuni românești în Afganistan, a luptat efectiv în fruntea militarilor noștri din acel teatru de război.

Ce vedeți pe chipul lui este oboseala după mai mult de 24 de ore de luptă adevărată, cu arma în mână, la Spin Buldack, granița de sud dintre Afganistan și Pakistan. Arma cu care a tras este cea de pe transportor.

Politicienii de nimic care-l contestă azi pe generalul Ciucă să caute în arhiva personală o fotografie din care să reiasă că și-au riscat vreodată la propriu viața pentru România… Respect adevăraților militari din Armata Română!”

Apel pentru formarea cât mai rapidă a noului Guvern

“Țara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă. De aceea, chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului și să ne sprijine pentru a depăși cât mai curând criza medicală și pe cea energetică.

România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a trece cât mai bine și mai repede dincolo de acest val al pandemiei și de iarna care urmează”, a scris premierul desemnat Nicolae Ciucă, joi, pe pagina sa de Facebook.