Peste 8.500 de persoane sunt aşteptate la cea de-a 6-a ediție Internet & Mobile World care  va reuni peste 140 de speakeri pe cele 6 scene ale evenimentului. Peste 130 de companii prezintă 2.300 de soluții IT și digitale, iar printre acestea se numără şi roborul Crzur al companiei Ubtech. Adus în România de Quickmobile, robotul are un preţ de 15.000 de euro.  Acesta are braţe care se pot mişca la 360 de grade, sistem de video conferinţă, funcţie de recunoaştere facială şi încărcare automată atunci când rămâne fără energie. Bateria îi oferă o autonomie de 5-8 ore în regim de funcţionare şi 24 de ore în regim de aşteptare. În ceea ce priveşte caracteristicile, Cruzr are un ecran de 11,6 inch, cameră foto de 13 megapixeli, 12 senzori cu infraroşu, Wi-Fi şi sistem de operare Android. Înălţimea robotului este de 1,19 cm, iar greutatea de 45kg. Acesta poate fi folosit în sedii de firme, restaurante, aeroporturi, dar şi acasă. 

 

Blugento prezintă la IM World  o soluţie de ecommerce ultra-performantă, construită pe platforma Magento, cea mai populară platformă de comerţ electronic din întreaga lume. Blugento oferă toate funcționalitățile necesare unui magazin online de succes, în baza unui abonament lunar și este integrat cu peste 100 de soluții de plată, curierat, marketing și alte servicii care oferă avantaje competitive magazinelor online. Astfel în doar trei zile compania poate crea un magazin online de la zero. Preţul este de 390 de euro, iar apoi un abonament de 60 de euro pe lună. Compania are peste 200 de clienţi în ţară şi mai mult de zece în străinătate, inclusiv în Statele Unite. 

La standul Enel, vizitatorii pot afla informaţii despre primul hub vehicle-to-grid (V2G) complet comercial din lume, care este operaţional în Danemarca. Ce este V2G. Cei care au un automobil electric pot încărca cu energie noaptea când aceasta este mai ieftină, iar ziua se pot conecta la unităţile Enel V2G pentru a furniza înapoi energia, primind pentru aceasta o sumă de bani.  Compania de utilități Frederiksberg Forsyning din Copenhaga este prima din lume care a instalat 10 unități Enel V2G și a achiziționat 10 mașini Nissan electrice.

Legat de maşini, cei care trec pragul pavilionului central Rompexpo vor avea ocazia să vadă cum se antrenează piloţii de Formula 1, în mijlocul arenei fiind un simulator adus de cei de la Renault.

La standul Temperfield utilizatorii ăşi pot măsura activitatea cardiacă cu ajutorul tricoului inteligent. Demersul Temperfield este de a populariza tehnologia eCuore, capabilă să monitorizeze prin senzori activitatea cardiacă a persoanelor cu probleme cardio-vasculare, funcționalitate dublată de transmiterea datelor în cloud pentru agregare și analiză. De asemenea, soluția poate emite alerte către servicii de urgență de tip 112, dacă este cazul, pentru a se interveni în salvarea persoanelor cu probleme cardiace. La Internet & Mobile World 2017 servicii inteligente de arhivare și facturare sau soluții digitale ce pot centraliza informații pentru a le vizualiza și analiza într-un singur panou de comandă.