Evenimentul va fi deschis de Lucian Șova, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, printre invitații de onoare regăsindu-se CEO-ul Telekom Romania, Miroslav Majoroš și artistul Neil Harbisson, primul cyborg recunoscut oficial.

Aceasta este cea de-a 6-a ediție Internet & Mobile World și va reuni peste 140 de speakeri pe cele 6 scene ale evenimentului: Main Stage, SMBs & Enterprise Solutions, Developers, Digital & E-Commerce, Marketing & Innovation și Security Stage.  Acestora le corespund 4 zone expoziționale cu peste 130 de companii care vor prezenta 2.300 de soluții IT și digitale.

Ce aduce nou IM World 2017

  • Tricoul inteligent care ia pulsul evenimentului

Temperfield va lua, în premieră și la propriu, LIVE, pulsul Internet & Mobile World, folosind tehnologia eCuore. Aceasta permite măsurarea ritmului cardiac al participanților și transmiterea acestora în cloud pentru o centralizare ce va indica „punctele fierbinți” și animate ale evenimentului, scenele pe care interacțiunea cu publicul va fi cea mai dinamică și zonele din pavilionul Romexpo care vor avea cel mai ridicat trafic. Demersul Temperfield este acela de populariza tehnologia eCuore, capabilă să monitorizeze prin senzori activitatea cardiacă a persoanelor cu probleme cardio-vasculare, funcționalitate dublată de transmiterea datelor in cloud pentru agregare și analiză. De asemenea, poate emite alerte către servicii de urgență de tip 112, dacă este cazul, pentru a se interveni în salvarea persoanelor cu probleme cardiace. Personalități si formatori de opinie în mediul digital au acceptat să participe la acest experiment unic, inovativ, și să devină eCuore Digital Transformers. Ei vor purta tricoul inteligent eCuore în timpul prezentărilor sau vizitei la IMWorld 2017.

  • Smart Metering Dashboard

Crescendo va prezenta o soluție menită să sprijine businessurile aflate în continuă schimbare. Compania aduce la IMWorld Smart Metering Dashboard, o soluție digitală care adună datele provenite din mai multe surse și le oferă spre vizualizare și analize utilizând tabloul de bord Smart Metering compus din module și capacități sporite de raportare. Smart Metering Dashboard oferă control, analize în luarea deciziilor pentru domenii precum smart city, IoT industrial, parcarea și iluminarea inteligente, calitatea aerului sau managementul apei și al deșeurilor.

 
  • Nextdocs – servicii inteligente de arhivare și procesare facturi

La standul Nextdocs de la IMWorld 2017, vizitatorii vor vedea cum o banală factură se scanează, iar apoi, pe bază de recunoaștere optică (OCR) și indecși (câmpuri din factură) se obține un document electronic în care conținutul util este evidențiat și ușor de regăsit. Tot la Nextdocs vor vedea serviciile de arhivare și distrugerea securizată a documentelor – Nextdocs, fiind martorii întregului proces: de la cutia de arhivare plină cu documente din depozit până la balotul cu resturile rezultate din distrugerea securizată de documente, a materialelor din plastic, CD/DVD, precum și a uniformelor personalizate.

  • VR Quest Arena

Evolve Media promite celor care îi vor vizita standul o uimitoare experiență în Realitatea Virtuală. Combinația unui decor fizic cu jocuri personalizate în VR, structura unui labirint, povești captivante prelucrate excelent în 3D fac din VR Quest Arena o distracție de neuitat. 

Sistemul propus de Evolve Media se configurează și adaptează spațiului dat, iar promisiunea VR – evadarea pentru o perioadă din realitatea încojurătoare – se întâlnește cu fanteziile escapiste ale vizitatorilor.

Accesul se face pe bază de bilet ce poate fi achiziționat de pe http://imworld.ro/tickets/  

 

Concept propriu al companiei Universum Events, IMWorld a devenit în cele 5 ediții, un hub care generează new business și în care comunitatea dezvoltă digitalizarea în România. In fiecare an, în prima săptămână din octombrie, timp de 2 zile, mediul de business activ din România se întâlnește cu tot ce este mai important în procesul de transformare digitală la Internet & Mobile World.Structurată ca o expo-conferință B2B, IMWorld are misiunea de a sprijini toate industriile din România să adopte digitalizarea pentru a crește eficiența și productivitatea.  Prin know-how-ul oferit de agenda evenimentului și prin soluțiile marilor jucători din piața de IT prezenți în eveniment, IMWorld generează plusvaloare concretă și contribuie activ la dezvoltarea economiei, punând în relație directă specialiștii cu nevoia de digitalizare.