Culmea este cǎ aceastǎ enervare este greu de ȋnțeles din moment ce nici mǎcar n-a existat Rusia ȋn aceastǎ perioadǎ. Atunci a fost un organism ideologic denumit pe scurt din 1922 Uniunea Sovieticǎ.

Acesta nu avea nici cea mai micǎ legǎturǎ cu poporul rus, cu fosta sau actuala Rusie. Iosif Stalin, care ȋn anumite documente spunea adevǎrul pentru cine putea sǎ priceapǎ buchiile unui text programatic, a menționat ȋn 1924 cǎ trebuie edificat un stat ȋn care sǎ se realizeze exterminarea celor care nu erau de acord cu ideile comunismului și ȋn care oamenii sǎ trǎiascǎ veșnic sub teroarea dictaturii proletariatului.

Lagăre de exterminare mult mai cumplite decât cele naziste au fost edificate pe toate meridianele controlate de temuta poliție politică, instituția cunoscută inițial sub numele de C.E.K.A fiind un adevărat simbol al bestialității.

Mai mult, Armata Roșie a muncitorilor și țăranilor nu era menitǎ sǎ apere locuitorii din lagǎrul socialist, ci trebuia sǎ extindǎ prin valuri de sȃnge teroarea la nivel planetar. A fost o condamnare a tuturor popoarelor, ȋn special a celui mai numeros, la o muncǎ istovitoare pentru arme și apoi la pierderea celor mai viguroși bǎrbați pentru nenorocirea tuturor popoarelor lumii.

Ce interes aveau locuitorii sovietici sǎ moarǎ ȋn Spania interbelică?

Campania din Finlanda anului 1939 aratǎ amploarea dezastrului pregǎtit de cǎtre Iosif Vissarionovici Stalin ȋn numele comunismului, o ideologie utopică din secolul al XIX-lea. Oare cȃți militari au pierit ȋn valurile mǎrii sau ȋnghețați prin pǎdurile nordice din ordinele unor politruci fanatici? Pentru ce?

Se gǎsesc ȋncǎ argumente, dar numai pentru acoperirea crimei ȋmpotriva poporului rus. Ce fericire a adus Nikita Hrușciov pe planetǎ? A dat ordin pentru lansarea Bombei-Țar și apoi a trimis rachete nucleare ȋn Cuba. Se putea aprinde de aici un rǎzboi planetar în care să dispară civilizația.

La ce era necesar?

Oare la ce erau bune pentru poporul rus investițiile militare din Afganistan și apoi lungul rǎzboi din țara muntoasǎ? Au fost nouă ani de lupte în care a pierit o mulțime de bărbați în putere și rezultatele au fost nule.

Un adevărat cancer economic a ros nivelul de trai al locuitorilor ziși sovietici până când Mihail Gorbaciov a dat ordin de retragere. Să nu se creadă însă că a făcut ceva de dragul păcii mondiale.

Oamenii au fost redistribuiți pentru utilizare pe direcții considerate esențiale pentru victoria împotriva lumii capitaliste. Industria a primit ordin să construiască tehnică de luptă mai performantă și, implicit, mai scumpă. Șantierele navale aveau în lucru portavioane ce urmau să fie dotate cu propulsive nuclear și care erau necesare numai pentru a face concurență forțelor navale americane.

Industria aeronautică producea bombardiere gigant de tip Tu-160 ce puteau duce încărcături nucleare adânc în spatele liniilor inamice. Implozia din 1991 a încetinit sau a pus capăt acestei nebunii a înarmărilor, dar conducerea de la Kremlin n-a încetat vreodată să se viseze stăpâna lumii. Acesta este visul suprem și popoarele din zisa federație trebuie să fie tocate fără milă pentru atingerea obiectivului și a slavei.

Poporul rus a fost sub domnia unei crunte forțe de ocupație, cea care a simulat existența unui patriotism pentru a exploata energiile tuturor locuitorilor pentru punerea ȋn practicǎ a unei utopii. Conducerea de la Moscova a luat numai decizii proaste în ultima sută de ani și cele ce pot fi considerate bune erau doar pentru menținerea în viață a maselor de viitoare carne de tun.

Nu se face ceva bun pentru popor și doar se oferă o iluzie maselor ce trebuie să creadă că politicienii muncesc pentru fericirea cetățenilor.