Ceremonia de așezare a pietrei de temelie, care anunță începerea lucrărilor de construcție pentru al doilea magazin IKEA din România, a avut loc marți, pe terenul IKEA pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57, în București. Cu această ocazie, Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE, a declarat că ”România este țara din regiune în care compania are cele mai ambițioase planuri, intenția fiind să crească de la 3 la 13 magazine până în 2025, în regiunea South-East Europe formată din România, Croația, Slovenia și Serbia”. Iar dintre acestea, 9 magazine vor fi în România. Stefan Vanoverbeke a adăugat că următoarele trei orașe în care IKEA va deschide magazine în România sunt: Timișoara, Brașov și Cluj, unde construcția depinde de terenurile disponibile, timpul necesar pentru obținerea autorizațiilor și infrastructură.

Al doilea magazin va avea aproximativ 37.000 de metri pătrați, 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și locul de joacă pentru copii Småland. Noul magazin va avea și o seră de aproximativ 800 de metri pătrați în Market Hall și o zonă IKEA Café, concepută ca un spațiu de întâlnire pentru vizitatori. Noul magazin o gamă de 9.200 de produse de mobilier și accesorii cu design funcțional.

Potrivit datelor companiei, IKEA Pallady va dubla capacitatea IKEA de a prelua comenzi online pentru clienții din România. Compania investește 86 de milioane de euro (valoarea totală a terenului și a construcției) în cel de-al doilea magazin din București. În urma achiziției terenului în iunie 2015, compania a depus documentația pentru un nou PUZ al terenului și a primit aprobarea de la Primăria Generală a Capitalei în decembrie 2016. După ce a desemnat un constructor general în septembrie 2017 și a primit autorizația de construire finală de la Primăria Sectorului 3 din București în octombrie 2017, au fost îndeplinite toate condițiile pentru ca retailerul să poată începe lucrările de construcție. Deschiderea magazinului IKEA Pallady este planificată pentru sfârșitul verii 2018.