A început măcelul! Adio loc de muncă pentru că refuză vaccinarea. Mii de angajaţi au păţit-o deja

Aproape 2.000 de medici şi dentişti din Italia au fost suspendaţi din activitate vineri pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19, spune asociaţia naţională profesională FNOMCeO.

Cei 1.913 de medici şi dentişti nu au introdus până acum într-un registru naţional dovada de vaccinare, informează agenţia DPA, care mai scrie că în luna noiembrie fuseseră suspendaţi 1.656 de medici şi dentişti din acelaşi motiv.

În baza unei legi intrate în vigoare în aprilie, personalul medical are obligaţia de a se vaccina împotriva COVID-19.

Peste 33 de mii de medici italieni nu sunt vaccinați

Evidenţele asociaţiei arată că mai mult de 33.500 de medici din Italia nu sunt vaccinaţi cu schema completă. Printre ei se numără şi cei care au trecut prin boală şi aşteaptă să se vaccineze, cei care s-au vaccinat în afara ţării şi cei care nu se pot vaccina din motive medicale.

În jur de 6.000 de asistente, infirmiere şi alte cadre de îngrijire au fost de asemenea suspendate pentru că nu s-au vaccinat. Un număr similar de angajaţi nu este prezent la muncă din cauza infectării cu coronavirus sau pentru că se află în carantină.

Restricțiile au fost înăsprite

Creşterea rapidă a numărului de infectări zilnice consemnat de la începutul anului a determinat guvernul să înăsprească şi mai mult restricţiile.

Începând de joi, italienii sunt obligaţi să prezinte un test negativ pentru a putea intra într-o frizerie sau într-un salon de înfrumuseţare, spre exemplu.

În cursul acestei luni, Italia a introdus şi măsura controversată a obligaţiei de vaccinare pentru persoanele peste 50 de ani. Potrivit datelor oficiale, numărul de vaccinări în rândul acestei categorii de vârstă a crescut ulterior semnificativ.

Bomba zilei despre certificatul verde în România

În ceea ce privește țara noastră, medicul Tudor Ciuhodaru susține că acest document digital „nu rezolvă problema pandemiei”, deoarece prin el „vedem doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala.”

„Problema este ce vrem să facem. Vrem să oprim pandemia sau vrem să dăm o altă hârtie care, nu ştiu ce valoare are. Prin certificatul verde vedem doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala. Ne uităm clar ce se întâmplă la ora actuală în Uniunea Europeană.

Suntem pe un teren minat şi ţineţi minte că eu am votat împotriva paşaportului verde digital la nivel european, pentru că atât timp cât nu avem o certitudine că oprim acel val de transmitere epidemiologică, restul măsurilor sunt practic o patalama inutilă care dă drepturi unora şi limitează drepturile altora, dar de fapt nu rezolvă problema pandemiei”, a spus acesta.