Toamna și iarna, dormitorul devine spațiul în care ne dorim să ajungem cât mai repede, pentru că acolo ne simțim cel mai bine. Condiția cea mai importantă este ca această încăpere să fie amenajată cât mai confortabil, așa încât să ne simțim în ea ca într-un cuib. Și pentru că oricine își dorește să fie o gazdă bună, la fel trebuie să se simtă și prietenii care ne trec pragul casei. Tocmai de aceea, e foarte important cum îți amenajezi încăperile pentru ca totul să emane, dar în același timp și să ofere confort.

Iată câteva dintre piesele care nu ar trebui să lipsească dintr-un dormitor confortabil. Le gasesti pe toate pe bonami.ro.

Cât mai multă lumină naturală

Iarna, nopțile sunt mai lungi și zilele mai scurte, ceea ce înseamnă că trebuie să maximizezi lumina naturală în casă. Geamurile mari, cu perdele transparente, fără jaluzele sau obloane, vor scufunda încăperea în lumină. Poți folosi puterea suprafețelor reflectorizante montând pe peretele opus ferestrei o oglindă de mari dimensiuni.

Lenjerie de pat albă

Dacă vrei să fii în ton cu nuanțele iernii, poți folosi lenjerie de pat complet albă. În felul acesta te vei imagina scăldat într-o mare de zăpadă, dar în același timp vei simți confortul oferit de țesăturile din bumbac sau din microfibră.

Albul nu trebuie să se limiteze la așternuturi și fete de pernă, ci poți plasa mici elemente ici-colo în încăpere, cum ar fi o vază de flori albă sau o ramă foto albă. Totuși, ține cont de valoarea moderației și nu exagera.

Mici accente de culoare

Și pentru că tot am vorbit de alb, pentru că, vorba bunicii, ce e mult strică, e bine ca în încăpere să ai și mici accente de culoare. Ele pot fi o pătură colorată sau o cuvertură de pat reversibilă, cu modele vesele și cu o textură fină, plăcută la atingere. De asemenea, poți alege câteva perne decorative pe care să le plasezi prin încăpere și să le transformi în puncte focale. În magazinul online Bonami.ro, la capitolul covoare si textile, găsești o mulțime dintre produse la care beneficiezi inclusiv de reduceri substanțiale de preț.

Confort pentru picioare

Pentru a putea spune cu adevărat că un dormitor este confortabil, trebuie să te asiguri că și picioarele tale se simt bine atunci când ating podeaua. De aceea, va trebui să ai lângă pat un covor. Dar nu orice fel de covor, ci unul pufos și călduros. Covoarele cu fir lung, din combinație de acrilic cu poliester, sunt foarte comode și plăcute la atingere. Poți opta pentru covoare uni sau pentru cele cu model. Sunt moderne și foarte practice, iar designul lor aduce un plus estetic dormitorului. Ideal este să asortezi nuanțele covorului cu elementele de decor din cameră, pentru a crea un ansamblu plăcut și reconfortant.

Intră pe Bonami.ro și descoperă tot ceea ce ai nevoie pentru a te simți bine în casa ta!