Potrivit unui comunicat al companiei, consumatorii îşi vor putea face cumpărăturile direct de pe site-ul lacolline.ro, pregătirile pentru comerţul online fiind pe ultima sută de metri.
De asemenea, producătorul a anunţat că în sezonul rece laptele proaspăt de capră nu va lipsi de pe rafturile magazinelor, în condiţiile în care aprovizionarea cu acest produs depindea de sezonalitatea lactaţiei caprelor autohtone.
‘Începând cu această toamnă, prin desezonarea unor rase perfecţionate, s-a reuşit asigurarea lactaţiei şi pe perioada iernii, 2012-2013 fiind primul sezon în care aprovizionarea cu lapte proaspăt va fi continuă’, se arată în comunicat.
În vara acestui an, fabrica de la poalele dealului Feleacului a fost extinsă şi echipată cu o linie modernă, automatizată, de îmbuteliere a lactatelor de capră proaspete şi acidofile, fiind astfel dublată capacitatea de producţie de la 5.000 de litri pe zi la 10.000 de litri pe zi.
Fabrica La Colline procesează în continuare numai produse 100% de capră. Laptele de capră, iaurtul de băut şi kefirul rămân cele mai bine vândute produse din portofoliu, vânzările crescând cu aproximativ 30-40% pe an.
Producătorul clujean intenţionează, de asemenea, să introducă în portofoliu un produs nou: o cremă de brânză de capră ‘low cost’ pentru clienţii cu venituri scăzute. Nu în ultimul rând, compania intenţionează să construiască în perioada următoare o nouă fermă, situată în imediata vecinătate a fabricii La Colline’.
Fabrica de produse din lapte de capră a fost înfiinţată în 2007 şi reprezintă o afacere cu capital 100% românesc, în al cărui portofoliu se numără sortimente precum brânza de capră clasică, brânza premium cu ierburi, platoul Party, crema tartinabilă, brânza cu mucegai alb, rulourile clasice, ‘a la Provence’ sau cele cu piper, precum şi iaurtul de băut, kefirul şi laptele de capră.
Produsele La Colline sunt exportate în ţări precum Ungaria, Cehia si Slovacia, din această toamnă fiind exportate şi în Germania şi Franţa.
Sursa: Agerpres