Îmbinând sisteme de management al informaţiei şi sisteme IBM de analiză avansată cu date obţinute de la senzorii din parcări şi aplicaţiile Streetline, oraşele vor putea să ia decizii inteligente şi rapide referitoare la locurile de parcare şi sistemele de transport.

Oficialităţile vor putea folosi această soluţie de Parcări Inteligente pentru a înţelege mai bine tiparele de parcare, astfel încât să poată îmbunătăţi serviciile oferite cetăţenilor, să optimizeze veniturile şi să aloce mai eficient resursele oraşului.

În toate regiunile globului, şoferii se confruntă zilnic cu problema găsirii unui loc de parcare. De fapt, experţii estimează că aceste cautări produc 30% din ambuteiajele din trafic. Un studiu global asupra şoferilor din 20 de oraşe efectuat de IBM a relevat faptul că în ultimul an, aproximativ 6 din 10 şoferi au abandonat căutarea unui loc de parcare de cel puţin o dată, iar şoferii au petrecut, în medie, 20 de minute căutând un loc de parcare.

 

IBM şi Streetline vor ajuta oraşele să rezolve câteva dintre cele mai dificile provocări în domeniul sistemelor de parcare. În viitor, informaţiile utile obţinute în urma analizării datelor obţinute în timp real pot ajuta oraşele să devină mai proactive în anticiparea modului în care parcările şi sistemele de transport interacţioneaza cu alte servicii ale oraşelor. De asemenea, aceste informaţii vor ajuta oraşele să planifice strategiile în funcţie de modul în care sunt afectate dezvoltarea economică şi serviciile oferite, în funcţie de modul de programare a sistemului de transport în comun şi în funcţie de modalitatea de a dezvolta proiectele de infrastructură.

Reinventarea sistemelor de parcare

Pe măsura ce majoritatea populaţiei se mută în zone metropolitane, sistemele cheie ale oraşelor, inclusiv străzile şi sistemele de transport, sunt supuse la provocări tot mai mari. În plus, emisiile de carbon rezultate în timpul căutarii unui loc de parcare sunt atât de interconectate, încât un studiu, ce a durat un an, a relevat faptul că şoferii de pe raza unui cartier cu 15 străzi din Los Angeles au condus peste 950.000 de mile, au produs 730 de tone de dioxid de carbon şi au folosit 47.000 de galoane de combustibil în căutarea unui loc de parcare

Sistemul Smarter Parking Starter Kit, anunţat astăzi, este o soluţie pre-integrata ce include sisteme de instrumentare, de conectivitate şi sisteme inteligente. Aceasta soluţie a fost creată pentru a ajuta oraşele să îmbunătăţească serviciile de parcare, să optimizeze operaţiunile şi să reducă ambuteiajele.
Platforma de parcări inteligentă brevetată de Streetline detectează prezenţa unei maşini prin intermediul unei reţele de senzori montaţi în fiecare loc de parcare. Aceste informaţii sunt disponibile în timp real, atât autorităţilor oraşelor, cât şi şoferilor prin intermediul aplicaţiei gratuite Parker, disponibilă utilizatorilor telefoanelor mobile de tip iPhone şi Android.