Rubla rusească se prăbușește! Moneda rusească s-a prăbușit la un minim de 78 de ruble pentru un dolar și aproximativ 100 de ruble pentru un euro. Această depreciere vine după ce Banca Centrală a Rusiei a crescut noaptea trecută rata dobânzii de referință la 17%, de la 10,5, joia trecută.

Bursele americane sunt au căzut, după ce au tranzacționat puternic în cursul dimineții. Dow a scăzut 100 de puncte, S & P a scăzut 14 puncte, iar Nasdaq a pierdut 36 de puncte.

Randamentele obligațiunilor sunt în colaps. Randamentul american de 10 ani a scăzut la nivelul de 2,01% , în timp ce cel german pe 10 ani a scăzut sub 0,6%.

Petrolul este în cădere liberă. West Texas Intermediate crude oil se află la noi minime, tranzacționat fiind la 54.20 de dolari barilul. Petrolul Brent este cotat la 60 de dolari barilul și tranzacționat la 59 de dolari. Ambele cotații la petrol au căzut cu mai mult de 3%.

Dolarul a fost în scădere față de euro, lira sterlină și mai ales, yenul japonez. Moneda americană a fost comercializată la aproximativ 116 față de yen, după o tranzacționare de mare 121 săptămâna trecută. Acesta este cel mai bun nivel al yenului față de dolar în mai puțin de o lună.