Potrivit acestuia, momentan se ia în calcul flexibilizarea pieţei muncii.

Ialomiţianu a mai afirmat că, la ora actuală, în România nivelul de taxare este mare în comparaţie cu alte ţări.

‘Încercăm să ajutăm mai mult mediul de afaceri’, a spus şeful MFP, adăugând că statul vizează acum investiţiile pe termen lung.

‘Fără deblocarea creditării, lucrurile nu vor avea succes. Foarte multe firme au cerere de export, dar au nevoie de finanţare. Băncile ar trebui să fie mai curajoase’, a subliniat ministrul Finanţelor, potrivit căruia 2011 este anul de creştere economică.

Trustul de presă FinMedia, în parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor, organizează, miercuri, la sediul Băncii Naţionale a României, conferinţa ‘Anul Financiar-Bancar 2011′, cu tema ,,De unde ar putea veni creşterea economică şi pe ce linii de business se mizează?’.

La conferinţă şi-au anunţat participarea guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, consilierul de stat Andreea Paul Vass, secretarul de stat în MFP Bogdan Drăgoi, secretarul de stat în ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Şaramet, directorul general FGDB, Eugen Dijmărescu, preşedintele Fondului de Garantare a Creditului Rural – IFN, Veronica Toncea, economistul şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, prim vicepreşedintele Diviziei Corporaţii a Raiffeisen Bank.
SURSA: Agerpres