Decizie importantă a Executivului anunțată miercuri seară. Guvernul urmează să aprobe, prin OUG, schema de ajutor de stat pentru companiile mari, prin care se vor putea susţine aproximativ 600 de companii mari, reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice, secretarul de stat Gheorghe Pecingină, solicitând miercuri introducerea actului normativ pe lista suplimentară a şedinţei executivului.

„Pe lista suplimentară avem pregătită ordonanţa de urgenţă a Guvernului pentru modificarea Legii 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Import Export a României, Eximbank, în care facem referire şi la acea schemă pentru marile companii şi IMM-uri cu cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei, înregistrată la sfârşitul anului 2019. Se vor putea susţine aproximativ 600 de companii mari, cu o cifră de afaceri cumulată ce depăşeşte 580 miliarde lei şi care angajează aproape 1.700.000 de salariaţi. Suntem pregătiţi cu ea astăzi”, a declarat Pecingină, în cadrul şedinţei de Guvern.

Secretarul de stat în MFP a cerut, de asemenea, introducerea pe ordinea suplimentară a şedinţei de Guvern a unui memorandum cu tema „IMM Factor – produs de garantare a creditului comercial”.