Camerele foto sunt caracteristici esenţiale în alegerea unui smartphone. Pe lângă procesor, memorie RAM şi spaţiu de stocare, camerele foto trebuie să aibă cât mai mulţi megapixeli şi să captureze imagini de calitate. La capitolul camere foto, modelul P10 de la Huawei nu are concurenţă. Camera principală are senzori de 20 MP şi 12 MP, lentile Leica, autofocus cu laser, bliţ cu dual-LED etc.  

Huawei P10 este ideal pentru fotografiile de călătorie, dar şi pentru portrete sau mai ales selfie-uri. Obiectivele Leica SUMMARIT-H cu o apertură F2.2, și funcția de stabilizare optică a imaginii, camera foto livrează efecte uimitoare impreuna cu Huawei P10. 

Ce aduce Huawei P10 în plus este o funcție dedicată fotografiilor de tip portret. A doua generație a sistemului dual-camera Leica utilizează o tehnologie 3D pentru detectarea precisă a trăsăturilor feței, ceea ce permite blurarea background-ului, pentru ca atenția privitorilor să se concentreze strict pe subiectul fotografiat (efectul bokeh). Pentru modul Portret, smartphone-ul P10 de la Huawei, folosește 190 de repere de identificare detaliate, ce permit o recunoaștere precisă a trăsăturilor feței. Până acum, realizarea unor astfel de portrete era posibilă doar cu ajutorul aparatelor foto profesionale care folosesc un obiectiv special, fiind practice imposibil e realizat pentru alte smartphone-uri. 

De câțiva ani, selfie-ul este cel mai puternic trend în materie de fotografie realizată cu smartphone-ul, și cu toate acestea, majoritatea producătorilor nu pun mare preț pe calitatea camerei frontale, respectiv cea dedicată selfie-urilor. Huawei P10 schimbă însă abordarea, fiind primul smartphone din lume dotat cu camera frontală concepută în parteneriat cu Leica. Noul senzor de 8 MP al Huawei P10, captează de două ori mai multă lumină, ceea ce face posibilă realizarea unor fotografii reușite, atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții. Mai mult, în cazul în care un grup de persoane apare în fotografie, smartphone-ul trece automat pe modul Wide-Angle. Astfel, Huawei P10 transforma selfie-ul într-un “groufie” de succes.

Dar ce te faci când vrei să te fotografiezi rapid cu o vedetă sau vrei să surprinzi fotografii și, de cele mai multe ori, ai la dispoziție doar câteva secunde pentru a obține fotografia perfectă. Asta înseamnă că există riscul să pierzi momentul, dacă ai nevoie de timp să deblochezi telefonul, să cauți funcția de cameră foto în meniu și să aștepți până se deschide. Cu Huawei P10, camera foto poate fi accesată rapid, apăsând butonul de volum minim, de două ori, atunci când ecranul este blocat. Având posibilitatea de a adăuga un card de memorie microSD de până la 256 GB, cu o grosime de doar 6,9 mm şi o greutate de 145 grame, Huawei P10 este smartphone-ul ideal.  Aici poţi citi mai multe detalii despre noul P10 de la Huawei