CMBSU transmite că prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor ce nu se consumă în restaurante şi cafenele este permisă.

Solicitările formulate de operatorii economici

CMBSU a luat această decizie luând în considerare solicitările formulate de mai multe persoane fizice, operatori economici, respectiv instituţii de cultură de a se clarifica reglementările adoptate prin Hotărârea CMBSU nr.19 de marţi, conform unui comunicat.

„Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că norma cuprinsă în art.1 pct.1 din Hotărârea nr.19/06.10.2020, are în vedere interzicerea consumului de produse alimentare şi/sau băuturi alcoolice şi nealcoolice, în interiorul restaurantelor, cafenelelor şi altora de acest tip.

Activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte nu este permisă

În ceea ce priveşte prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, în temeiul art.6 pct.4 şi pct.6 din Anexa 3 la HG nr.782/2020 aceasta este permisă. Referitor la norma cuprinsă în art.1 pct.3, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că măsura priveşte interzicerea interacţiunii cu publicul în interiorul instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, al cinematografelor şi altora asemenea”, transmite Prefectura Capitalei.

Hotărârea CMBSU nr.19 de marţi prevede la articolul 1, punctul 1 că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă în Bucureşti. Articolul 1, punctul 3 al acelei hotărâri stipulează că activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte nu este permisă în Bucureşti.

Până astăzi, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

113.112  pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea