Miodrag Belodedici  a rămas fără permis

Cel titrat fotbalist român din istorie, Miodrag Belodedici a rămas duminică, 26 mai, fără permis de conducere, după ce a fost oprit de un echipaj de poliție la finalul partidei dintre Generația de Aur și Legendele Lumii, în care a evoluat și fostul internațional.

miodrag belodedici
Miodrag Belodedici. SURSA FOTO: Facebook

Belodedici a explicat că incidentul s-a produs după ce a participat la o petrecere la restaurant. El a povestit că, în timp ce se întorcea acasă, a fost oprit de un echipaj de poliție care l-a urmărit și l-a solicitat să sufle în etilotest.

„M-au oprit când am ieșit de la restaurant, de la petrecere. Am plecat pe la 3 și ceva. Au venit după mine și m-au oprit. Au stat acolo și au așteptat la pândă. M-au urmărit cu mașina Poliției, cu girofar, cam 100 de metri din spate”, a spus câștigătorul Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București și Steaua Roșie Belgrad pentru Libertatea.

Fostul mare internațional, care a împlinit 60 de ani acum 6 zile, a oferit detalii și cu privire la motivul pentru care i s-a reținut carnetul de conducere.

„Am băut două șprițuri cu băieții. După ce am fost oprit de Poliție, m-au pus să suflu și am ieșit cu alcoolemie 0,08. Îți dai seama ce beat eram eu? Sigur, e contravenție… Am fost dus la Poliție, m-au ținut două ore acolo, mi-au scos sânge… Le-am spus că nu sunt beat, că pot sta și într-un picior. Și mi-au luat carnetul pentru 90 de zile”, a mai spus fostul internațional.

Are două Cupe ale Campionilor Europeni în palmares

Pentru cine nu știe, Miodrag Belodedici este singurul fotbalist român care a câștigat de două ori Cupa Campionilor Europeni (actuala UEFA Champions League). „Belo” a fost titular pe 7 mai 1986, la Sevilla, atunci când Steaua se impunea în finala competiției în fața Barcelonei, după loviturile de departajare.

„Căprioara din Carpați”, așa cum a fost supranumit datorită eleganței sale în joc, a repetat isprava și în 1991, pe vremea când îmbrăca tricoul altei „Stele”, Steaua Roșie Belgrad. Crvena Zvezda a jucat, atunci, finala cu francezii de la Olympique Marseille, pe care a învins-o tot la loviturile de departajare. În afara acestor trofee extrem de importante, Belodedici a mai câștigat și Supercupa Europei, cu Steaua București, dar și Cupa Intercontinentală (acum Campionatul Mondial al Cluburilor), cu Steaua Roșie Belgrad.

Revenind la meciul de retragere al Generației de Aur, a fost stabilit un nou record de asistență pe Arena Națională, la joc fiind prezenți, sâmbătă seara, 54.967 de spectatori. Meciul de fotbal Generația de Aur – Legendele Lumii s-a încheiat cu 3-2. Jocul a fost programat la 30 de ani după cea mai bună performanță a României, calificarea în sferturile de finală ale CM SUA 1994.