Legat de purtarea măștii de protecție în aer liber, Virgil Guran a spus la Antena 3  că „e posibil să se introducă în anumite zone, cartiere, sau zone aglomerate”. Conform acestuia, este posibil ca anumite zone din Capitală din intre în carantină.

O treime din numărul total de infectări se află în București

Un număr de 1.591 de cazuri noi persoane infectate cu infamul coronavirus au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional. O treime din cazuri (562) sunt din București.

Conform Antena 3, DSP le-ar fi propus oficialilor guvernamentali să închidă restaurantele din Capitală. De asemenea, DSP a recomandat interzicerea evenimentelor private cu peste 50 de persoane în București și interzicerea procesiunilor religioase în aer liber.

Trebuie menționat că Direcția de Sănătate Publică București a înaintat mai multe recomandări pentru Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

DSP subliniază că recomandările sunt făcute din cauză că în București rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este de 1,86, mai mare de 1,5, cum prevede legea pentru închiderea restaurantelor.

Restricțiile care ar putea să revină în Capitală

  • interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente;
  • interzicerea desfășurării de evenimente private în restaurante și cafenele cu mai mult de 50 de persoane;
  • obligativitatea purtării măștii de protecție în apropierea școlilor, la mai puțin de 100 de metri;
  • închiderea barurilor, restaurantelor și a cafenelelor;
  • interzicerea organizării și desfășurării procesiunilor religioase în spațiu deschis;
  • intensificarea acțiunilor de control în transportul public, piețe, târguri și piscine interioare;

Documentul va fi înaintat către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care va analiza propunerea. Ședința este programată marți, de la ora 11.

Bilanțul cazurilor

Până în data de 5 octombrie, pe teritoriul României au fost confirmate 137.491 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.526 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.591 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) la doar 6.537 de teste efectuate.