Decizie importantă a Germaniei în plină pandemie coronavirus! Majorarea taxelor, exclusă în perioada următoare

Ministrul Economiei din Germania a anunțat, luni, că o creștere a taxelor în țară este exclusă în următoarea perioadă din cauza pandemiei coronavirus.

Germania nu ar trebui să majoreze taxele în timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19), a afirmat luni ministrul Economiei, Peter Altmaier, transmite Reuters. Din contră, a apreciat oficialul german, este nevoie de impozite mai scăzute în unele domenii, cum ar fi angajaţii calificaţi cu salarii mari.

„În ceea ce priveşte impozitarea, opinia mea este că nu trebuie majorate taxele în timpul pandemiei”, a declarat Altmaier pentru revista ARD Morgen, adăugând că Germania a beneficiat de un regim stabil de impozitare stabil în ultimii şapte ani. Este nevoie de impozite mai scăzute, în special pentru angajaţii calificaţi cu salarii mari, dar Germania trebuie să fie rezonabilă în momentul de faţă, a explicat ministrul Economiei.

Economia germană, motorul Europei, a înregistrat în trimestrul al doilea o contracţie record cu 9,7%, ca urmare a colapsului cheltuielilor de consum, investiţiilor companiilor şi exporturilor în cel mai grav moment al pandemiei. Guvernul de la Berlin se aşteaptă la un declin de 5,8% al economiei germane anul acesta, faţă de un recul de 6,3% previzionat în aprilie.

Situația COVID-19 din Germania

Compania de biotehnologie IDT Biologika anunță că va veni cu un nou vaccin anti-coronavirus, fiind astfel cea de-a treia companie germană de profil, după BioNTech şi CureVac, care poate testa pe oameni un vaccin experimental împotriva noului coronavirus. Compania a primit avizul în acest sens al organismului german de reglementare a vaccinurilor.

Potrivit Reuters, Vaccinul, dezvoltat în cooperare cu Centrul german de cercetare în domeniul infecţiilor, va fi testat pe 30 de persoane între 18 şi 55 de ani, care vor primi două doze de vaccin la interval de patru săptămâni. Dacă rezultatele primului test arată că vaccinul este sigur şi produce un răspuns imunitar, spre sfârşitul acestui an urmează să se desfăşoare un al doilea test, la care vor participa voluntari mai vârstnici.

IDT participă la șase proiecte împotrivia coronavirusului

IDT, cu sediul la Dessau-Rosslau, în Germania de est, produce vaccinuri pentru companii farmaceutice şi participă la şase proiecte împotriva COVID-19, inclusiv unul privind un vaccin experimental împotriva coronavirusului al laboratoarelor AstraZeneca, notează agerpres.ro

Propriul său vaccin are la bază un virus variolic modificat şi atenuat, care a mai fost folosit pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului care a provocat MERS.

Sute de potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19 se află în diferite stadii de dezvoltare în întreaga lume şi 41 dintre ele sunt în faza de teste pe om. Rusia şi China au dat deja undă verde unor vaccinuri, înainte de finalizarea testelor de eficienţă. Vaccinurile create de Pfizer, Moderna şi AstraZeneca vor prezenta probabil rezultatele testelor finale înainte de sfârşitul acestui an.

Germania a acordat producătorilor de vaccinuri BioNTech şi CureVac suma de 627 de milioane de euro pentru a permite accelerarea lucrului la vaccinul anti-COVID-19 şi extinderea capacităţii germane de producţie, iar IDT este la rândul său în discuţii cu statul german privind finanţarea.

Etichete: , ,
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook