Cel de-al doilea mare producator auto japonez, Honda Motor Co., a anuntat ca il va schimba pe Takeo Fukui din functia de presedinte si CEO al companiei. Honda se confrunta in acest moment cu o scadere accentuata a vanzarilor in contextul actualei crize globale.

Takeo Fukui va fi inlocuit de catre Takanobu Ito, care detine in acest moment functia de managing director, a anuntat compania. Fukui, in varsta de 64 de ani, va ramane in boardul de conducere al Honda ca director si consilier. Ito isi va prelua atributiile incepand cu luna iunie.

Analistii de pe piata sunt de parere ca Honda a decis inlocuirea lui Fukui mai ales din cauza varstei sale, nu din cauza performantelor sale.

Honda Motor este singurul producator auto japonez care mizeaza pe profit pentru anul fiscal actual ce se va incheia la 31 martie. Cu toate acestea, compania a anuntat o scadere cu 89% a profitului in cel de-al treilea trimestru al anului fiscal curent, la 20,2 miliarde de yeni (226 milioane de dolari), pe fondul cresterii costurilor si a scaderii vanzarilor pe cele mai importante piete.

Sursa: IHT