Câştigătorul licitaţiei este consorţiul format din societăţile Information Business Consulting – , Electrica Soluziona, în calitate de partener, şi Indra, terţ susţinător. Potrivit anunţului, câştigătorul a obţinut cel mai bun punctaj, în contextul în care evaluarea s-a făcut pe criteriul ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere tehnico-economic, în care criteriul financiar a avut o pondere de 80%, iar cel tehnic de 20%, fiind compus, la rândul sau, din 7 criterii tehnice: timpul de implementare Societate standard, respectiv Producător de energie, efortul solicitat beneficiarului în timpul implementării, numărul de tranzacţii preconfigurate, respectiv dezvoltate în scopul implementării, efortul alocat pentru curăţirea şi migrarea datelor, respectiv cel alocat instruirii utilizatorilor.

Compania mai precizează că implementarea sistemului ERP este un pas important din perspectiva listării la bursă, urmărindu-se creşterea eficienţei operaţionale, optimizarea proceselor şi reducerea costurilor, minimizarea riscului operaţional şi integrarea proceselor inter-departamentale, scopul final fiind creşterea eficienţei procesului managerial – decizional la toate nivelurile: strategic şi funcţional, operaţional, precum şi creşterea vizibilităţii şi a transparenţei activităţii.

"În 2011, Hidroelectrica demarase procedura de achiziţie a unui sistem informatic de tip ERP. În iunie 2012, când Euro Insol a fost desemnat administrator judiciar, am fost nevoit să anulez procedura câtă vreme era cu dedicaţie pentru unul din băieţii deştepţi din IT şi care încasase multe milioane de euro în ultimii ani de la Hidroelectrica. Totodată şi preţul, în opinia mea, era exagerat de mare, 9 milioane de euro. Am angajat un consultant, am numit o comisie de specialişti care au redactat o nouă documentaţie care să asigure accesul tuturor firmelor de profil în procedură, un cadru transparent şi competitiv şi un preţ corect. Am dat o valoare estimativă a achiziţiei de 3,5 milioane euro. Am avut 11 oferte, 5 pe soluţii Oracle, 5 pe SAP şi o soluţie locală. În martie 2015 a fost declarată câştigătoare oferta celor de la Electrica Soluziona care îndeplinea toate exigentele beneficiarului şi al cărei preţ era doar 1,7 milioane euro. Un alt ofertant în procedură a contestat evaluarea ofertelor. CNSC şi Curtea de Apel Bucureşti în mod netemeinic ne-au obligat să refacem procedura de evaluare a ofertelor. După reanalizarea ofertelor, acelaşi consorţiu a întrunit cel mai mare punctaj", a declarat, Remus Borza reprezentantul administratorului Judiciar.

Acesta mai spune că un astfel de sistem IT era achiziţionat de pe piaţă cu un preţ cuprins între 10 şi 30 de milioane de euro şi că achiziţia de către Hidroelectrica la doar 1,7 milioane euro a unui astfel de sistem va reprezenta un reper şi, totodată, un standard în astfel de proceduri.