‘Fac un apel către sindicate să sprijine procesul de reorganizare pentru că acesta nu vizează reducerea personalului sau scăderea salariilor. Reorganizarea este o soluţie pentru eficientizarea companiei şi pentru a scăpa de contractele cu băieţii deştepţi. Până la sfârşitul anului am vrea să finalizăm procesul de reorganizare’, a precizat Vulpescu, care este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica.

Şeful OPSPI a adăugat că în cazul contractului Hidroelectrica cu Europec, denunţat recent, nu a ştiut de datoria de 37 milioane lei aferentă anului 2012 pe care Europec o avea către societate.

‘Este un mit că băieţii deştepţi plătesc în avans’, a mai spus Remus Vulpescu.

Pe de altă parte, acesta a arătat că unul dintre cei mai mari datornici către Hidroelectrica este Transelectrica, cu restanţe de peste 40 milioane lei.

Hidrosind, sindicatul salariaţilor din Hidroelectrica, pichetează, miercuri dimineaţă, sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Sindicaliştii se opun intrării în insolvenţă a companiei, în calitatea acestora de creditori principali ai societăţii, a declarat în urmă cu o săptămână, preşedintele Hidrosind, Decebal Sulea, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea companiei de a intra în insolvenţă.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, Hidrosind va înainta plângeri penale împotriva semnatarilor Hotărârii Consiliului de Administraţie din data de 15 iunie (când a fost înaintată cererea de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica – n.r.), pentru abuz în serviciu şi subminarea economiei naţionale.

La rândul lor, autorităţile susţin că nu vor fi vândute acţiunile deţinute la Hidroelectrica şi că intenţionează, în continuare, privatizarea prin emiterea de acţiuni pentru majorarea capitalului social. De asemenea, MECMA susţine, într-un comunicat transmis luni, că nu vor fi promovate măsuri de reducere a forţei de muncă sau a remunerării muncii în cadrul Hidroeletrica.

Pe de altă parte, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, partener în cadrul companiei Euro Insol, a arătat, marţi, că renegocierea contractelor bilaterale ale Hidroelectrica va fi finalizată în luna iulie 2012 iar primul contract, cel cu compania Europec, a fost deja denunţat.

Tribunalul Bucureşti a admis, în 20 iunie, cererea Hidroelectrica de a intra în insolvenţă. Compania şi-a solicitat insolvenţa în data de15 iunie 2012 iar potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica nu urmăreşte falimentul sau naţionalizarea societăţii, ci reorganizarea unei companii care nu mai are lichidităţi.

Acţionarii Hidroelectrica sunt statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care deţine 80,0561% din capital, şi Fondul Proprietatea.

Compania asigură o treime din totalul cantităţii de energie produsă în România.
SURSA: Agerpres