Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu o săptămână că restricțiile vor fi relaxate treptate, începând cu data de 15 mai. Ulterior, reprezentanții Federației Române de Handbal au anunțat că, în cazul în care starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai, competițiile de handbal vor fi reluate, informează stirileprotv.ro

Din 31 mai

FRH a renunțat la play-off și play-out, iar campioana va fi decisă după disputarea meciurilor din sezonul regulat: 7 etape la feminin și 3 etape la masculin. Astfel, competiția feminină va debuta pe 5 iunie, cu sferturile din Cupa României, iar la masculin, primele meciuri se vor juca pe 31 mai.

Totul e posibil

Această decizie l-a revoltat pe fostul selecționer Thomas Ryde, demis în ianuarie de la cârma naționalei feminine de handbal. „99% din toate sporturile de echipă sunt anulate, deoarece oamenii sunt mai importanți decât banii. Apoi, Federația Română de Handbal decide ca liga să fie terminată. Va reîncepe pe 31 mai, 10 meciuri în 22 de zile. Totul este posibil în România. Dumnezeule!!!”, a scris Ryde pe Twitter.