Aflat pentru câteva zile în România, fostul campion Boris Becker a vorbit despre Simona Halep şi greşeala pe care el consideră că o face campioana noastră. Becker crede că Simona ar trebui să aibă grijă să-şi dozeze efortul în mod constant pe întreg parcursul unui sezon.

Germanul spune că Halep are totuşi un mare avantaj faţă de celelalte jucătoare din circuit: faptul că îl are din nou alături de Darren Cahill, unul dintre cei mai buni antrenori din tenis. Australianul, alături de restul staff-ului Simonei, va monitoriza fără îndoială situaţia şi va veni cu un program eficient pentru întregul sezon competiţional, spune Boris Becker, potrivit romaniatv.net.

„O cunosc pe Simona de mult timp, i-am comentat partidele, am văzut-o cum a câştigat Roland Garros anul trecut, iar anul acesta la Wimbledon. Din punct de vedere fizic, nu este cea mai înaltă sau rezistentă, dar este o jucătoare inteligentă. Mă bucur că Darren Cahill este, din nou, antrenorul ei. Darren este unul dintre cei mai buni antrenori din tenis.

Simona încă joacă la un nivel foarte înalt. Problema în cazul ei este organizarea pentru un sezon întreg. Pare că oboseşte în partea a doua a anului, pentru că aleargă mult pentru a câştiga partidele. Fizic şi mental oboseşte în partea a doua a anului. A fost şi accidentată şi nu are vigoare. Cred că Darren va monitoriza acest lucru şi va face un program eficient şi pentru a doua parte.

O iubesc, am vorbit mult cu ea, dar nu are nevoie de sfatul meu. Darren şi ceilalţi oameni din staff se preocupă suficient”, a declarat Boris Becker, fost număr 1 mondial şi câştigător a şase trofee de Grand Slam.