Gheorghe Hagi a contractat două credite de la BRD, în valoare de 3,5 milioane euro, respectiv 665.000 de euro, pentru finanţarea unei părţi din investiţile în Academiei de Fotbal “Gheorghe Hagi”.

“Inaugurarea oficială a academiei de fotbal va avea loc în vara anului 2011, iar investiţia totală va fi de circa 12 milioane de euro”, a declarat Ciprian Mihai, ofiţerul de presă al Academiei de Fotbal “Gheorghe Hagi”.

Proiectul este amplasat în localitatea Ovidiu din judeţul Constanţa, pe un teren cu o suprafaţă de 6,9 hectare.
Potrivit lui Mihai, au fost construite deja opt suprafeţe de joc, dintre care patru de dimensiunea unui teren normal de fotbal (trei cu gazon normal şi unul sintetic), un teren intermediar, cu gazon, şi alte trei terenuri de dimensiuni mai mici.

“Acum se lucrează la construcţia corpurilor de birouri, a unui hotel cu 40 de camere şi 120 de locuri, a unui restaurant, bazin de înot şi sală de sport”, a adăugat Mihai.

Construcţia a început în luna martie

Academia, a cărei construcţie a început în luna martie a acestui an, are ca obiectiv dezvoltarea şi perfecţionarea copiilor şi juniorilor pentru a deveni jucatori profesionişti de fotbal.

Şcoala de fotbal, deschisă anul trecut, îşi desfăşoară activitatea în prezent pe mai multe terenuri închiriate în Constanţa şi este organizată sub forma unui sistem piramidal, în funcţie de vârsta copiilor. Fiecarui nivel îi corespund programe speciale de antrenamente şi studii.

Născut la 5 februarie 1965, la Săcele, Gheorghe Hagi a început să joace fotbal la vârsta de 10 ani, la Farul Constanţa, echipă la care a şi debutat în Divizia A, la 17 ani. În cariera sa, Hagi a mai evoluat la Sportul Studenţesc, Steaua Bucureşti (cu care a câştigat trei titluri de campion al României, două Cupe şi Supercupa Europei, în perioada 1987-1990), Real Madrid, Brescia, Barcelona şi Galatasaray (patru titluri de campion al Turciei, o Cupă UEFA şi o Supercupă a Europei).

La echipa naţională, Hagi a reuşit să bifeze 125 de prezenţe, cu 35 de goluri marcate.
Ca antrenor, Hagi a fost la cârma echipei naţionale a României, apoi la Bursaspor şi Galatasaray (cu ultima formaţie câştigând Cupa Turciei). În România, fostul internaţional a pregătit pe FC Timişoara şi pe Steaua Bucureşti. În cariera sa de antrenor, Hagi s-a remarcat prin promovarea jucătorilor tineri, motiv pentru care a şi demarat proiectul pentru propria sa academie de fotbal.

Sursa: Mediafax