'Am cerut tuturor băncilor din Bangladesh să-şi consolideze barierele de control ale accesului (la conturi), după cel mai mare caz de atac cibernetic pe care l-am suferit în istoria noastră', a declarat un responsabil al Băncii Centrale din Bangladesh.

Această entitate a anunţat anterior că piraţi informatici, posibil chinezi, au sustras pe 5 februarie circa 100 de milioane de dolari dintr-un cont deschis la Fed, din această sumă 81 de milioane de dolari fiind plasaţi în Filipine, iar diferenţa de circa 19 milioane în Sri Lanka.

'Investigaţia este în desfăşurare. Căutăm fondurile cu ajutorul autorităţilor filipineze', a mai spus responsabilul citat, el precizând totodată banii transferaţi în Sri Lanka au fost între timp recuperaţi.

În plus, hackerii au mai încercat, fără succes, să sustragă încă 870 de milioane de dolari. Rezerva Federală americană a respins deocamdată posibilitatea unor falii de securitate în sistemele ei informatice, dar Banca Centrală a Bangladesh-ului a anunţat că intenţionează să o acţioneze în judecată.

SURSA: Agerpres