Zoltan Kovacs a precizat că măsura vine în urma deciziei Magyar Telekom de a pune capăt contractului de sponsorizare cu cântăreţul Akos Kovacs, după recentele comentarii ale acestuia cu privire la rolul femeii în societate. 

'Rolul femeii nu este să câştige la fel de mult ca un bărbat ci să aparţină cuiva şi să fie mamă', a declarat cântăreţul într-un interviu acordat duminică pentru postul privat de televiziune Echo TV. 

Magyar Telekom a apreciat că aceste declaraţii sunt incompatibile cu principiile de diversitate ale companiei şi în consecinţă a retras contractul de sponsorizare pe care îl avea cu Akos Kovacs, cunoscut drept un simpatizant al partidului Fidesz. 

În replică, purtătorul de cuvânt al Executivului de la Budapesta a apreciat că acţiunile Magyar Telekom contravin spiritului şi literei constituţiei. 'Astfel de decizii ar putea fi acceptabile în Germania dar noi credem că este inacceptabil să discriminezi pe cineva pentru convingeri ca acestea în Ungaria', a spus Zoltan Kovacs. 

Deutsche Telekom a preluat pachetul majoritar de acţiuni la Magyar Telekom Nyrt în anul 2000 cu ocazia privatizării fostului operator naţional Matav. În prezent principalii rivali ai Magyar Telekom sunt subsidiarele locale ale Vodafone Plc (Marea Britanie) şi Telenor (Norvegia).

 AGERPRES