Guvernul îi ia apărarea lui Florin Cîțu. Ce spune despre masteratul din SUA al premierului

Guvernul îi ia apărarea lui Florin Cîțu în urma ultimilor informații apărute potrivit cărora premierul a mințit în CV în legătură cu perioada în care a primit diploma de master. Amintim că în CV-ul premierului apare că acesta a făcut masterul la Iowa State University în perioada 1997-1999. Ulterior, dupp cum a notat prim ministru, a urma un program de doctorat, fără disertație, în perioada 1999-2002.

Cu toate acestea, în presă au apărut informații potrivit cărora șeful Executivului și-a luat de fapt diploma de master în anul 2002.

În acest context, Guvernul a trimis un comunicat de presă în care precizează că premierul a terminat un program masteral complet și că a studiat la o școala doctorală fără disertație.

„În situația în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu școala doctorală. Este și cazul premierului Florin Cîțu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University și, în consecință, a continuat parcursul universitar cu școala doctorală”, se arată în comunicat.

Universitatea oferă diplomă de master

Guvernul mai spune că în cazul în care un student urmează studii doctorale care nu sunt încheiate prin disertație, atunci va primi o diplomă de master.

„În timpul școlii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertație, atunci universitatea le oferă studenților o diplomă de master”, potrivit Guvernului.

Mai mult decât atât, Guvernul subliniază că premierul a menționat că nu a mai încercat să obțină disertața, subliniind că Florin Cîțu a fost de bună credință.

„Pentru acuratețea informației, premierul a menționat, în CV-ul său, în cazul școlii doctorale, că, deși cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obțină disertația. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîțu a fost de bună-credință atunci când și-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

Faptul că premierul Florin Cîțu a obținut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informație obținută inclusiv de o parte dintre jurnaliști”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: Dreamstime