Pentru a avea acest beneficiu, cetățenii trebuie să descarce „portofelul” salvadorian numit „Chivo” pe telefonul mobil pentru a opera cu Bitcoin. „Vor fi dăruiți”, a declarat Bukele. „Prin simpla descărcare și înregistrare, veți primi echivalentul a 30 USD în Bitcoin pentru consum”, a spus el într-un mesaj televizat.

Anunţul preşedintelui din El Salvador

Potrivit lui Bukele, acești bani echivalenți în criptomonedă vor permite „să se promoveze utilizarea bitcoinului și utilizarea aplicației (Chivo)”, fiind stimulată economia țării, potrivit cointelegraph.

Estimările rapide privind populația adultă din El Salvador au fost variate. Analistul Willy Woo a postat pe Twitter că baza globală de utilizatori Bitcoin va crește cu 2,5% datorită afluxului de 4,5 milioane salvadorieni.

Alții spun că populația adultă salvadoriană ar fi de până la 6,5 ​​milioane (de fapt populația totală). Analistul Yahoo Finance, Zack Guzman, a folosit cifra pentru unele calcule la rece, sugerând că o sumă de 195 de milioane de dolari va fi livrată de guvern în toată țara.

Cifrele exacte nu sunt cunoscute, dar statisticile arată că, în 2019, populația din El Salvador cu vârsta de peste 15 ani era de 4,72 milioane.

Legea Bitcoin, adoptată

Bukele afirmă însă că în țara cu 6,5 milioane de locuitori, „mai mult de 50.000 de oameni folosesc deja Bitcoin”, chiar înainte să se vorbească despre legalizarea utilizării criptomonedei.

Legea Bitcoin a fost adoptată de legislativ în urmă cu două săptămâni. Deși mișcarea a fost lăudată de comunitatea criptografică globală, decizia s-a confruntat cu opoziția unui partid politic și a Băncii Mondiale.