Guvernul de la Londra este optimist în legătură cu modul de desfășurare a campaniei de vaccinare.

Autoritățile britanice sunt foarte aproape să atingă o țintă foarte importantă pe care și-au propus-o.

Guvernul de la Londra este optimist: 15 milioane de persoane vulnerabile, imunizate până la jumătatea lui februarie

Peste 12 milioane de persoane au fost vaccinate împotriva maladiei COVID-19 în Marea Britanie, potrivit unor statistici guvernamentale date publicităţii duminică, informează DPA.

Autorităţile britanice intenţionează să administreze un vaccin anti-COVID-19 tuturor celor 15 milioane de persoane vulnerabile de pe teritoriul ţării până la jumătatea lunii februarie, inclusiv celor cu vârste de peste 70 de ani, angajaţilor din domeniul sanitar şi rezidenţilor cu afecţiuni preexistente.

Guvernul de la Londra este optimist că va putea atinge această ţintă şi intenţionează să ofere vaccinuri împotriva noului coronavirus tuturor persoanelor de peste 50 de ani până în luna mai.

Achiziţii de vaccin făcute în timp util şi rapid

Graţie achiziţiilor făcute în timp util şi rapid, Marea Britanie este mai puţin afectată de blocajele apărute în livrările de vaccinuri în comparaţie cu ţările din Uniunea Europeană.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat deja un apel Marii Britanii, cerându-i să distribuie surplusul de doze rămase după vaccinarea persoanelor vulnerabile.

Dacă toate vaccinurile pe care Marea Britanie le-a comandat vor fi aprobate şi livrate, această ţară va dispune de trei ori mai multe doze decât are nevoie.

Cu toate acestea, preşedinta grupului operativ pentru vaccinare din Marea Britanie, Kate Bingham, a declarat într-un interviu pentru publicaţia Welt am Sonntag, că succesul campaniei de vaccinare din ţară nu se datorează Brexitului.

Cazurile de infectare s-au redus

În schimb, ea a spus că factorii care au contribuit la acest succes sunt experienţa din domeniul medical, relaţiile internaţionale foarte bune şi disponibilitatea de a semna contracte în timp util.

Între timp, cazurile de infectare cu noile variante ale virusului SARS-CoV-2 s-au redus în ultimele săptămâni datorită lockdown-ului în vigoare în Marea Britanie.

În luna decembrie, au existat zile în autorităţile britanice au raportat peste 70.000 de cazuri.

Marea Britanie a înregistrat 218 cazuri noi de coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile.