Ministerul Sănătății din Marea Britanie dorește eliminarea noilor mutații ale COVID-19. Ministrul sănătăţii britanic, Matt Hancock, a declarat miercuri că Regatul Unit trebuie să elimine rapid orice mutaţii ale coronavirusului detectate, iar eforturile recente de testare şi urmărire a contactelor celor infectaţi vor ajuta la atingerea acestui obiectiv

“Este absolut crucial să le găsim, le eliminăm absolut”, a declarat el la Sky News, după ce în ţară au fost detectate cazuri de contaminare cu tulpina sudafricană a coronavirusului, fără legătură cu călătoriile în străinătate.

Ministrul a adăugat că acţiunile deja efectuate vor contribui la limitarea oricărui focar. Este vorba, printre altele, de introducerea urmăririi avansate a contactelor, testarea în masă a unor comunităţi şi instrucţiunile clare de a nu-şi părăsi locuinţele pentru cei din zonele unde au apărut astfel de cazuri.

Ministerul Sănătății din Marea Britanie dorește eliminarea noilor mutații. Cel mai scăzut număr de cazuri de coronavirus în Regatul Unit

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că numărul infectărilor și deceselor cu noul coronavirus este la cel mai scăzut nivel.

Numărul persoanelor decedate în Marea Britanie în interval de 28 de zile după un rezultat pozitiv la testul de coronavirus a scăzut luni la 406 faţă de 587 în urmă cu o zi, potrivit cifrelor anunţate de guvern, ce indică astfel cel mai mic număr de decese începând din 28 decembrie, transmite Reuters.

De asemenea, numărul persoanelor depistate pozitive a scăzut luni la 18.607, cel mai mic nivel consemnat după 15 decembrie.

Atât bilanţul deceselor, cât şi cel al testelor pozitive sunt de obicei mai mici lunea în comparaţie cu alte zile ale săptămânii.

Pe de altă parte, numărul britanicilor care au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID a urcat luni la 9,296 milioane faţă de 8,977 milioane în ziua precedentă.

Pe de altă parte, două persoane din sudul Angliei au fost testate pozitiv la varianta sud-africană a coronavirusului fără să fi avut nicio legătură cu oameni care au călătorit recent, ceea ce a determinat ”testarea accelerată” pentru a ţine transmiterea sub control, mai informează Reuters.