Directorul companiei, Marco Bizzarri, a spus într-o declarație adresată Human Society din America că ,,responsabilitatea socială este una dintre valorile principale a brandului Gucci și vom continua să avem grijă de mediu și să protejăm animalele.”

,,Sperăm ca această decizie să crească gradul de conștientizare schimbând industria modei de lux în bine” a încheiat Marco Bizzarri.

Deși renumitul brandul militează împotriva cruzimii față de animale, decizia de a înceta folosirea blănii în colecțiile lor a fost pusă în aplicare ca parte a unui plan amplu de modernizare a companiei.

,,Credem că blana nu mai reprezintă modernitatea și de aceea am decis să renunțăm la ea. Creativitatea poate exista și fără blană. Sunt atât de multe lucruri de încercat.”

Gucci se alătură listei de branduri care au încetat să mai folosească blănuri precum Tommy Hilfiger, Stella McCartney, Giorgio Armani și Ralph Lauren.

,,Această decizie reprezintă o schimbare majoră în industria modei. Peste ani, când vom privi în urmă vom realiza că această decizie a făcut ca lumea să fie un loc mai bun.”